EVAKUISANI RADNICI U ALEKSINCU, CURI GAS: Na terenu su ekipe Hitne pomoći, policije i vatrogasaca, OGLASIO SE DIREKTOR

Autor:

Vesti

11.08.2024

23:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zatvorena Niška ulica

EVAKUISANI RADNICI U ALEKSINCU, CURI GAS: Na terenu su ekipe Hitne pomoći, policije i vatrogasaca, OGLASIO SE DIREKTOR

Foto: Shutterstock

Večeras je došlo do evakuacije radnika Gramera i EPS-a u Aleksincu zbog curenja gasa iz podzemnog rezervoara.

- Još uvek nemamo sve informacije i detalje o tome kako je došlo do curenja gasa, ali znamo da je do incidenta došlo oko 9 sati. Na terenu su ekipe Hitne pomoći, policije i vatrogasaca, a u ovom incidentu, na svu sreću, nema povređenih - rekao je za Kurir Milan Petković, direktor kompanije Gramer u Aleksincu.

Incident i reakcija na terenu

Prema rečima direktora Milana Petkovića, do curenja gasa došlo je oko 9 sati, ali još uvek nisu poznati detalji o uzroku incidenta. Na terenu su angažovane ekipe Hitne pomoći, policije i vatrogasaca. Srećom, u ovom incidentu nije bilo povređenih.

Zatvaranje Niške ulice

Kao preventivna mera, obližnja Niška ulica, koja vodi prema Nišu, zatvorena je za saobraćaj kako bi se izbegle eventualne opasnosti po prolaznike i vozače.

O kompaniji Gramer AG

Gramer AG je kompanija koja se bavi proizvodnjom komponenti i sistema za unutrašnjost automobila, kao i sedišta za specijalna vozila. Sa više desetina fabrika i predstavništava u preko 20 zemalja sveta, ova kompanija zapošljava preko 12.000 radnika širom sveta. Ovo je samo jedan od primera kako incidenti poput curenja gasa mogu uticati na rad kompanija i njihovu okolinu.

I u Užicu

Pre nekoliko meseci gas je cureo i u Užicu.

Kod bivše fabrike Cveta Dabić u Užicu došlo je do incidenta kada je tokom izvođenja radova na putnoj infrastrukturi došlo do curenja gasa, a zatim i do požara.

- Došlo je do pucanja cevi, a zatim do curenja gasa, a onda se pojavio veliki plamen. Strahujemo od moguće eksplozije - kazao je za RINU jedan od građana koji živi u blizini.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading