Zeliger: Posvećenost održivom razvoju određuje našu budućnost

Autor: Promo

Vesti

24.07.2024

16:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hemofarmova posvećenost održivosti započela je još 2011. godine, sa fokusom na energetsku efikasnost i promovisanje društvene odgovornosti.

Zeliger: Posvećenost održivom razvoju određuje našu budućnost

Foto: STADA

Hemofarm, vodeća farmaceutska kompanija u Srbiji i regionu, je na čelu održive poslovne prakse sprovodeći ekološku, društvenu i upravljačku (ESG) odgovornost više od jedne decenije. U nedavnom intervjuu za Green News magazin, generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger ističe da je u priči o održivom razvoju „uključivanje zaposlenih prava vrednost koja dugoročno donosi rezultate“.

Prema njegovim rečima, Hemofarmova posvećenost održivosti započela je još 2011. godine, sa fokusom na energetsku efikasnost i promovisanje društvene odgovornosti. Kompanija je od tada napravila značajan napredak u smanjenju potrošnje resursa, povećanju učešća žena u menadžmentu i korišćenju recikliranih materijala za pakovanje.

„Farmaceutska industrija je jedna od najstrože regulisanih grana i po prirodi nastoji da ima visoke standarde kvaliteta“, rekao je Ronald Zeliger, generalni direktor Hemofarma i dodao: „Odgovornost farmaceutskih proizvođača mora biti mnogo veća nego u drugim granama jer direktno i indirektno utičemo na zdravlje ljudi. U našoj industriji, osim strogih pravila u pogledu kvaliteta, postoji još jedan ključni faktor kontrole, a to je – farmakovigilanca. To je zakonska obaveza svakog ko proizvodi i stavlja farmaceutske proizvode na tržište“.

ESG napori kompanije nisu ostali nezapaženi. Hemofarm je prepoznat kao jedan od lidera i pouzdan partner u održivom poslovanju. Izveštavanjem o održivom razvoju više od decenije, u kojem dosledno ističe napredak ka ugljenično neutralnim otiskom i društveno odgovornim praksama, Hemofarm je implementirao i najsavremenije ESG platforme za procenu dobavljača, obezbeđujući i da partneri kompanije dele posvećenost održivosti. Hemofarm takođe podstiče zaposlene da preuzmu aktivnu ulogu u inicijativama za održivost, negujući kulturu saradnje i inovacija.

Foto: STADA

STADA EXPO u Vršcu

Kao jedan od pionira u održivom poslovanju, Hemofarm je prošle godine u Vršcu predstavio i jedan od svojih najvažnijih projekata iz ove oblasti – STADA EXPO, multimedijalnu mobilnu platformu. Zeliger ističe da projekat STADA EXPO ima za cilj da posetiocima pruži konkretno ESG iskustvo.

„Sa STADA EXPO, priču o održivom razvoju iz sfere teorije prenosimo u sferu stvarnosti. Verujem da je STADA EXPO dobra polazna tačka u formiranju saveza kompanija, budući da je to naša obaveza jer smo važan deo društva, a ako se lideri ne pokrenu i preuzmu odgovornost, ništa se neće promeniti,“ kaže Ronald Zeliger.

Gledajući u budućnost, Zeliger poručuje da Hemofarm planira da dalje optimizuje svoj portfolio održivih proizvoda i ambalaže, istražujući digitalizaciju i inovativna rešenja za smanjenje uticaja na životnu sredinu. Kompanija takođe ostaje posvećena praćenju.

društvenih pitanja kroz rad Hemofarm fondacije. Kao jedan od pionira održivog poslovanja, Hemofarm služi i kao model za druge kompanije.

„Posvećenost ESG-u nije samo dobro za životnu sredinu i društvo, već je od suštinskog značaja za obezbeđivanje bolje budućnosti za generacije koje dolaze. Naša je dužnost kao odgovornih ljudi da svi zajedno radimo na održivosti. Mi volimo ovu planetu, ona je naš jedini dom i zato treba da ulažemo u održivi razvoj,“ zaključio je Zeliger.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading