"RIBA MI OTKINULA KOMAD MESA SA NOGE": Srbin podelio jezivu fotografiju i upozorio da se svima isto dešava na istoj plaži u Grčkoj! (FOTO)

Autor:

Vesti

23.07.2024

21:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fotografija je šokirala sve kupače!

"RIBA MI OTKINULA KOMAD MESA SA NOGE": Srbin podelio jezivu fotografiju i upozorio da se svima isto dešava na istoj plaži u Grčkoj! (FOTO)

Foto: Shutterstock, Pixabay

Otrovna riba "dragon fish" hara grčkim primorjem

Otrovna riba "dragon fish", poznata kao riba zmaj, prošle godine je prouzrokovala probleme duž grčkog primorja. Ova riba je posebno bila prisutna u Olimpijskoj regiji, ali se pojavila i u drugim krajevima. Njihov ubod izaziva nesnosan bol, a jedna žena iz Lazarevca imala je neugodno iskustvo nakon susreta sa ovim morskim stvorenjem, pri čemu je osetila jak bol i strahovala da će joj od bola otpasti nokti.

Turisti se žale na ugrize ribe koje otkidaju parče mesa

Na popularnoj stranici Grčka info, mnogobrojni turisti su izneli svoja iskustva sa ugrizima ribe, opisujući da ova otrovna riba "dragon fish" može da otkine parče mesa. U komentarima ispod objave nizali su se oni sa identičnim iskustvom, što ukazuje na ozbiljan problem sa kojim se turisti suočavaju prilikom posete grčkim plažama.

Republika

Foto: facebook/prinstceen/nenad blagojevic/grcka info

 

Ispod njegove objave na kojoj se jasno vide posekotina nizali su se mnogi sa identičnim iskustvom, čak i slikovito prikazano.

I dok su se mnogi našalili na ovaj račun da su to ugrizi beba ajkula, jedan komentar je dobio posebnu pažnju objašnjavajući o kojoj ribi je zapravo reč.

- Vode Mediterana mogu biti prilično živahne! Čini se da ste naišli na Diplodus sargus, poznatog i kao šargo ili beli morski brancin. Ovi mali ribići, obično dugački 10 do 15 centimetara (četiri do šest inča), su autohtoni za Sredozemno more

Iako nisu novost na izraelskim obalama, njihovo grickanje se u poslednje vreme pojačalo. Kupači često prijavljuju da ih ribice zveckaju, a ovi morski brancini privlače se starim ranama, mrtvoj koži i čak proširenim venama. Ako imate manje posekotine, otvoriće ih – mogu da osete krv - napisao je jedan Milan ispod Nenadove objave.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading