PRŠTE KAZNE ZA ELEKTRIČNE TROTINETE: Najviše u NOVOM SADU i BEOGRADU - broj će vas frapirati!

Autor:

Vesti

17.07.2024

16:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog ovog prekršaja napisano je najviše kazni!

PRŠTE KAZNE ZA ELEKTRIČNE TROTINETE: Najviše u NOVOM SADU i BEOGRADU - broj će vas frapirati!

Foto: Tanjug/AP

Električni trotinet

U saobraćaju mogu učestvovati samo električni trotineti koji imaju identifikacionu nalepnicu koju izdaje Agencija za bezbednost saobraćaja. Ova mera je stupila na snagu 16. juna ove godine, sa ciljem poboljšanja bezbednosti na putevima.

Rezultati kontrola saobraćajne policije

Pripadnici saobraćajne policije su u poslednjih mesec dana kontrole otkrili i sankcionisali ukupno 627 prekršaja vozača električnih trotineta. Najveći broj prekršaja zabeležen je u Novom Sadu (182) i Beogradu (144).

Detalji o Pprekršajima

Nenošenje zaštitne biciklističke kacige: 288 vozača je sankcionisano zbog ovog prekršaja.

Neposedovanje identifikacione nalepnice: 227 vozača je kažnjeno zbog neposedovanja identifikacione nalepnice koju izdaje Agencija za bezbednost saobraćaja.
Nenošenje svetloodbojnog prsluka na kolovozu: 81 vozač je kažnjen zbog ovog prekršaja.

Ostali prekršaji

Pored navedenih, evidentirano je i sankcionisano još 31 drugi prekršaj. Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) podseća vozače da je nošenje identifikacione nalepnice obavezno za sve električne trotinete koji učestvuju u saobraćaju.

Podsećamo, 

Vozači električnih trotineta u obavezi su da nose zaštitnu biciklističku kacigu, a tokom vožnje zabranjeno im je korišćenje slušalica za audio uređaje u oba uva.

Cena nalepnice iznosi 2.600 dinara, a iako je bilo sugestija da nalepnice treba da budu besplatne, iz Agencije za bezbednost saobraćaja ističu da je ovo ipak jednokratni izdatak, budući da su nalepnice trajne i ne zahtevaju godišnje obnavljanje. Ipak, pojedini građani su se žalili na lokacije mesta gde su se nalepnice izdavale, ističući da je to možda doprinelo slabom odzivu za legalizaciju trotineta.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading