GORIVO POSKUPELO! Ovo su nove cene na pumpama u Srbiji!

Autor:

Vesti

05.07.2024

10:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nove cene goriva biće na snazi do sledećeg petka 12. jula.

GORIVO POSKUPELO! Ovo su nove cene na pumpama u Srbiji!

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Pumpa, benzinska pumpa

Stigle su nove cene goriva, tako da će od danas od 15 časova na pumpama u Srbiji litar evrodizela koštati 208 dinara, a litar benzina evropremijum BMB biće 195 dinara.

Nove cene goriva biće na snazi do sledećeg petka 12. jula. U odnosu na prošlu nedelju, dizel je skuplji za tri dinara skuplji, dok je benzin poskupeo dva dinara.

Pala cena nafte u svetu

Prema podacima sa berzi, cena sirove nafte je pala na 83,960 dolara, a cena nafte Brent porasla na 87,334 dolara. Evropski fjučersi gasa su se na otvaranju berze TTF prodavali po ceni od 33,555 evra za megavat-sat.

SAD glavni pokretač rasta cena

Generalni sekretar "Udruženja naftnih kompanija Srbije" Tomislav Mićović rekao je juče da će cene nafte najverovatnije stati na ovom nivou i vratiti se nazad, kao i da je američko tržište glavni pokretač skoka cena.

On je dodao da nafte ima dovoljno, samo je pitanje da li će logistički kanal i izvori biti dostupni u svakom trenutku.

- To će već današnji dan brzo pokazati. Prosto indikatori koji koriste trgovci da bi eventualno pogurali svoju potražnju, povećali su potražnju na tržištu. Mnogi indikatori su ukazivali da će biti problema sa snabdevanjem naftom, pre svega na američkom tržištu. Međutim, ispostavilo se da to baš nije tako i sad se zaustavljamo na ovom nivou - rekao je Mićović za RTS.

Kada je reč o Srbiji, Mićović dodaje da od 2022, od početka ukrajinske krize, do danas kretanje kotacije benzina i dizela direktno utiču na cenu goriva na benzinskim stanicama u Srbiji.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading