DRŽAVNI VRTIĆI OSTAJU BESPLATNI! Subvencije za privatne vrtiće 33.000 dinara mesečno

Autor:

Vesti

03.07.2024

15:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Budžet Grada Beograda predviđa znatna sredstva za obrazovanje i dečju zaštitu

DRŽAVNI VRTIĆI OSTAJU BESPLATNI! Subvencije za privatne vrtiće 33.000 dinara mesečno

Foto: shutterstock

Usvojen je budžet Grada Beograda i sve što je gradonačelnik Aleksandar Šapić najavio kao predsednik privremenog organa pre izbora biće ispunjeno.

Kako je potvrđeno iz gradske uprave, državni vrtići ostaju besplatni, a subvencije od 33.000 dinara mesečno, fiksno i bez umanjenja, opredeljene su za roditelje čija deca idu u privatna obdaništa.

Foto: Shutterstock

 

Za sve osnovce i srednjoškolce u prvoj polovini septembra biće isplaćeno po 20.000 dinara iz budžeta grada, koji iznosi 173 milijarde dinara. Prijavljivanje je počelo 22. aprila i trajaće do kraja leta, odnosno do početka nove školske godine. Uz lične podatke roditelji ostavljaju i brojeve računa na koje će novac leći.

Naravno, novac ne mora nužno biti namenjen za kupovinu knjiga.

- S obzirom na to da sada postoji ogroman broj udžbenika u našem obrazovnom sistemu, bilo bi šteta da ponovo novac dajemo za nove. Dakle, dajemo priliku da se udžbenici razmene ili naslede - naveo je Šapić u aprilu, kada je i najavio ovu socijalnu meru.

Budžet Grada Beograda predviđa znatna sredstva za obrazovanje i dečju zaštitu, za šta je opredeljeno 45 milijardi dinara. Najavljena je i sanacija mnogih škola, poput Sportske gimnazije, Gimnazije u Mladenovcu, Tehničke škole i škole u Baćevcu. Grad nastavlja da finansira besplatne škole engleskog jezika za svu predškolsku decu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading