DUŠICA KREĆE NA VELIKO HUMANITARNO HODOČAŠĆE: Majka iz NS sa sinom, koji ima autizam, peške ide za Ostrog, pomozimo joj u njenom velikom cilju (VIDEO)

Autor:

Vesti

07.06.2024

11:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema Dušičinim rečima, plan za ovo humanitarno hodočašće nije striktan, što znači da će pešačenje biti prilagođeno uslovima na putu, ali i vremenskim prilikama.

DUŠICA KREĆE NA VELIKO HUMANITARNO HODOČAŠĆE: Majka iz NS sa sinom, koji ima autizam, peške ide za Ostrog, pomozimo joj u njenom velikom cilju (VIDEO)

Foto: YouTube/Radio-televizija Vojvodine/Printscreen

Dušica Jaćimović iz Novog Sada i njen sin Veljko (17), koji ima autizam, kreću u humanitarnu misiju da bi prikupili sredstva za opremanje objekta koji će funkcionisati kao dnevni boravak za decu i osobe sa autizmom u sastavu Centra za autizam, koji se gradi u Bačkom Gradištu. Naime, oni će 10. juna krenuti peške iz Novog Sada put Manastira Ostrog.

- Želja nam je da skrenemo pažnju na probleme sa kojima se svakodnevno suočavaju porodice, na nihovu borbu da svojim članovima, koji su autistični, obezbede normalne uslove za život, ali i da lično damo doprinos i skrenemo pažnju čitavom društvu da bi osobe s autizmom postale vidljivije i prihvaćene kao ravnopravni članovi - kazala je Dušica za RINU.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Ona je istakla da je njen sin Veljko inače veoma aktivan i da je šetnja deo njegove svakodnevne rutine, tako da je on za ovaj put fizički potpuno spreman.

- Veljko i ja svakodnevno šetamo, a zbog ove naše odluke malo smo taj tempo pojačali. U svakom slučaju, Veljko je potpuno fizički spreman, a ja imam snagu uma i duha - ističe Dušica.

Prema njenim rečima, plan za ovo humanitarno hodočašće nije striktan, što znači da će pešačenje biti prilagođeno uslovima na putu, ali i vremenskim prilikama.

- Mi se ne takmičimo ni sa kim, plan je da krećemo rano, oko pet-šest sati ujutru, jer je Veljko ranoranilac. Ukoliko bude velikih vrućina tokom dana, odmaraćemo se do predvečerja, kada planiramo da nastavimo. Neki naš plan je da dnevno prepešačimo oko 20 kilometara i, ako budemo išli tim tempom, trebalo bi da na Ostrog stignemo za oko mesec dana - kaže Dušica.

Svi koji žele da pomognu i podrže Dušicu i Veljka u njihovoj humanitarnoj misiji sredstva mogu uplatiti na tekući račun Udruženja roditelja dece sa autizmom Svoj svet iz Novog Sada na broj: 165-7009064286-35.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading