"SMERNA, A TAKO SNAŽNA I SAMOUVERENA, ANGELINA, ANĐEOSKOG LICA..."! Potresno na izložbi haljina ubijene Angeline Aćimović u "Ribnikaru"! SESTRA SE OBRATILA MALIM MATURANTKINJAMA! (VIDEO/FOTO)

Autor:

Vesti

01.06.2024

18:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naša voljena Angelina, iako fizički nije sa nama, niti će biti na svojoj maturi sa svojim drugaricama, njen duh je prisutan..., rekla je Angelinina sestra.

"SMERNA, A TAKO SNAŽNA I SAMOUVERENA, ANGELINA, ANĐEOSKOG LICA..."! Potresno na izložbi haljina ubijene Angeline Aćimović u "Ribnikaru"! SESTRA SE OBRATILA MALIM MATURANTKINJAMA! (VIDEO/FOTO)

Foto: Republika

Maturske haljine, kreirane po originalnim skicama male Angeline Aćimović, izložene su večeras u TC Galerija i sve će one biti poklonjene deci bez roditeljskog staranja, kao i drugaricama male dive iz VIII2.

Mala Angelina je, podsećamo, jedna od 10 žrtava Koste Kecmanovića, koje je on pobio 3. maja u O.Š. "Vladislav Ribnikar.

Na otvaranju izložbe okupljenima, pre svega malim maturantkinjama, se obratila sestra male Angeline Marija Aćimović.

- Želim da vam poželim hrabrost, jer vas očekuju novi izazovi, avanture, nova prijateljstva i saznanja. Naša voljena Angelina, iako fizički nije sa nama, niti će biti na svojoj maturi sa svojim drugaricama, njen duh je prisutan. Ni zašta na svetu Angelina ne bi propustila maturu. Posebno smo pažljivo birali i izradili haljine, sa našim dizajnerima, kako bi svaka devojčica mogla da oseti njenu prisutnost. Sve ovo ne bi bilo moguće bez naših divnih dizajnera, modnih firmi i želim od srca da se zahvalim.

Angelinina nastavnica se takođe obratila na ovom skupu.

- Smerna, a snažna i samouvrena, Angelina anđeoskog lica i pogleda, veoma posebno i vrlinama učena i osećajna kći Aćimovića. Uvek tiha, smerna, pristojna, vrednosti koakve se danas retko sreću, uspravnog stava, uzdignute glave, plenila je svojom pojavom. Obožavala je svoje drugarice, obožavale su i one nju, nosila je mladalačku poletnost i energiju sa svojim drugaricama, u suknjicama do kolena, u haljinama do kolena... - rekla je nastavnica.

Narednih pet dana haljine će biti izložene na Kula trgu, a potom će zauzeti svoje mesto u prostoru Designers District-a na prvom spratu Galerije. Svi ljudi dobre volje imaće i priliku da na štandu Fondacije uplate donaciju i informišu se o njenom programu i radu. Posle toga haljine će biti poklonjene malim maturantkinjama.

A zašto je baš sve bilo organizovano u TC Galerija objasnio je Angelinin otac Anđelko.

Mala Angelina je inače, kobnog 3. maja, teško ranjena. Imala je teške povrede glave zbog kojih je preminula 12  dana kasnije u Dečjoj klinici u Tiršovoj.

Bonus video

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading