OČEKUJE SE POJAČAN INTENZITET SAOBRAĆAJA! Stanje na putevima i zadržavanje na graničnim prelazima

Autor:

Vesti

31.05.2024

18:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Važno je da vozači prate saobraćajne znakove i uslove na putu kako bi bezbedno stigli na svoje odredište.

OČEKUJE SE POJAČAN INTENZITET SAOBRAĆAJA! Stanje na putevima i zadržavanje na graničnim prelazima

Foto: Tanjug/D. ANIČIĆ

U Srbiji se očekuje pojačan intenzitet saobraćaja zbog početka vikenda. Takođe, na deonicama na kojima se izvode radovi može doći do zastoja u saobraćaju.

RADOVI NA PUTU

Na deonici Tutin – Bregovi, zbog asfaltnih radova do 16 časova, saobraćaj je obustavljen. Alternativni putni pravac je preko Tutina, Pazarishta, Novog Pazara, Ribarica do Mehovog krša. Takođe, izvode se radovi na rehabilitaciji nadvožnjaka na auto-putu između petlje Velika Plana i petlje Lapovo, zbog čega je za saobraćaj zatvorena zaustavna saobraćajna traka, a saobraćaj se odvija voznom i preticajnom trakom.

Na delu državnog puta I A reda broj 1, na deonici petlja Velika Plana – petlja Markovac, kod mesta Staro Selo, očekuju se izmene u režimu odvijanja saobraćaja zbog radova na rehabilitaciji nadvožnjaka. Tokom izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati prema određenoj dinamici.

Foto: Tanjug/D. ANIČIĆ

Ilustracija

Takođe, u subotu 1. juna 2024. godine, u periodu od 12 do 14 časova, saobraćaj će biti obustavljen na delu državnog puta II A reda broj 175, na deonici Brezđe - Divčibare, zbog održavanja sportske manifestacije – 3. Memorijalna trka „Heroji br. 126 VOJNIK“. Detaljni alternativni putni pravci su obeleženi.

Na nekim deonicama se izvode radovi na redovnom održavanju, što može uticati na brzinu i protočnost saobraćaja. Zato je važno da vozači prate saobraćajne znakove i uslove na putu kako bi bezbedno stigli na svoje odredište.

Na graničnim prelazima nema značajnijih zadržavanja za putnička i teretna vozila, osim na određenim terminalima gde su moguća kraća zadržavanja. Važno je da vozači budu strpljivi i prilagode se uslovima na putu radi svoje i tuđe bezbednosti.

Na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila. Što se tiče informacija sa naših graničnih prelaza, prema podacima Uprave granične Policije Republike Srbije dobijenim u 17:15 časova:

ZADRŽAVANJE NA GRANIČNIM PRELAZIMA

  • Granični prelaz Preševo, ulaz-izlaz, putnička vozila - 30 minuta zadržavanja;
  • Granični prelaz Batrovci, izlaz, teretna vozila - 360 minuta zadržavanja;

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading