OVAJ TRIK ĆE REŠITI NAJVEĆU MUKU VOZAČA: Da li ste znali da na ključu imate skriveno dugme?

Autor:

Vesti

24.05.2024

09:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stručnjak i influenserka za automobile otkriva “magične” funkcije vašeg ljubimca za koje možda i nakon više godina korišćenja automobila ne znate da postoje.

OVAJ TRIK ĆE REŠITI NAJVEĆU MUKU VOZAČA: Da li ste znali da na ključu imate skriveno dugme?

Foto: Shutterstock

TikTok influenserka i stručnjakinja za automobile, Qiao Xiao Chequan, otkriva neke od fascinantnih funkcija novih automobila koje mnogi vozači možda nisu ni primetili. Jedna od tih funkcija su transponderi, poznati i kao “ključevi s čipom”, koji imaju neverovatnu sposobnost da olakšaju pronalaženje vozila na parkingu. Qiao savetuje vozače da pritisnu dugme za zaključavanje na ključu kako bi čuli trubu automobila koja će im pomoći da lako pronađu svoje vozilo po zvuku koji dolazi iz određenog pravca.

Još jedna korisna funkcija koju je Qiao otkrila je mogućnost da se proveri da li su vrata automobila pravilno zatvorena nakon što se vozilo ostavi na parkingu. Ona savetuje vozače da pritisnu dugme za zaključavanje na ključu, a ako se automobilska truba ne oglasi, to znači da vrata nisu pravilno zatvorena.

Ovaj jednostavan trik omogućava vozačima da budu sigurni da su njihova vrata pravilno zatvorena pre nego što napuste vozilo.


Osim toga, Qiao otkriva da moderni automobili imaju mehanizme za zaštitu od neželjenih pokušaja otvaranja. Nakon što vozač zaključa automobil i ode, ukoliko neko pokuša da otvori vrata ili vozilo počne nenormalno da vibrira, automobil će automatski upaliti intenzivni alarm kako bi uplašio potencijalne negativce.

Ovi saveti su samo neki od primera kako tehnološki dodaci u novim automobilima mogu unaprediti iskustvo vožnje i pružiti dodatnu sigurnost vozačima. Zahvaljujući influenserki poput Qiao Xiao Chequan, vozači imaju priliku da bolje upoznaju potencijal svojih vozila i iskoriste sve njihove napredne funkcionalnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading