NOVO ŽARIŠTE MALIH BOGINJA! Prijavljena epidemija u OVOM beogradskom naselju!

Autor:

Vesti

10.05.2024

13:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve osobe su nevakcinisane!

NOVO ŽARIŠTE MALIH BOGINJA! Prijavljena epidemija u OVOM beogradskom naselju!

Foto: shutterstock

Na teritoriji naselja Padinska Skela u Beogradu, prijavljena je lokalna epidemija malih boginja, koje su dijagnostikovane kod 11 osoba iz ovog kraja, saznaje "Blic".

Kako je za pomenuti medij rekla dr Ivana Begović Lazarević iz Zavoda za javno zdravlje u Beogradu, sve obolele osobe su nevakcinisane, među zaraženima su pretežno deca, a jedan muškarac je hospitalizovan u Klinici za infektivne i tropske bolesti u Univerzitetskom kliničkom centru Srbije.

Kako navodi, on nije životno ugrožen, a primećena mu je promena na plućima.

Lokalna epidemija među komšijama i rođacima

- U okviru epidemije na nivou Beograda koju smo prijavili 22. februara, mi smo sada prijavili i lokalnu epidemiju koja se pojavila među rođacima i komšijama u jednom delu Padinske Skele. To smo primetili pred praznike, očekujemo da ćemo imati još novih obolelih, a poslednji slučaj odatle je prijavljen jutros - kaže dr Begović Lazarević za "Blic".

Kako precizira, u Padinskoj Skeli je malim boginjama zaraženo 9 dece i dve odrasle osobe. Svi su nevakcinisani, a za odrasle nije moguće utvrditi vakcinalni status.

- Među obolelima su komšije i rodbina, koji su ostvarivali kontakt tokom praznika tako da ćemo možda imati još novih obolelih odatle - rekla je sagovornica.

U Beogradu su do sada male boginje potvrđene kod ukupno 59 osoba, tako da prestonica prendjaču po broju obolih u celoj Srbiji.

BONUS VIDEO

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading