"PROBUDILO ME JE ZVECKANJE, A ONDA SAM SHVATILA DA JE ZEMLJOTRES!" Hristina osetila potres u Negotinu - deca uplašeno poskakala iz kreveta!

Autor:

Vesti

30.04.2024

13:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nešto pre 8 sati treslo se tlo u istočnoj Srbiji.

"PROBUDILO ME JE ZVECKANJE, A ONDA SAM SHVATILA DA JE ZEMLJOTRES!" Hristina osetila potres u Negotinu - deca uplašeno poskakala iz kreveta!

Foto: Shutterstock, Privatna arhiva

U jutrošnjem zemljotresu jačine 4,3 stepena po Rihteru, koji je pogodio Kladovo, osetila se podrhtavanja i u drugim gradovima Istoka Srbije, uključujući Zaječar, Negotin, Donji Milanovac, Bor, dok su ga pojedini građani osetili čak i u Nišu. Epicentar potresa bio je kod mesta Tekija, a zemljotres se osetio na dubini od 11 kilometara.

Veliki broj građana uplašen je nakon jutrašnjeg potresa, a ekipa Republike kontaktirala je sa Hristinom Zlatković iz Negotina, koju je jutros zatekao nameštaj koji se tresao u stanu.

- U trenutku zemljotresa bila sam u polusnu, ali me je probudilo zveckanje tanjira i čaša, kada je krenuo zemljotres. Ustala sam i videla da se i luster pomera i u trenutku sam shvatila - zemljotres je! Odmah sam otišla u sobu kod deteta, a on je već bio budan i uplašen - kazala je Hristina i dodala da se stan jutros "dobro zatresao".

- Pomislila sam da bi trebalo da izađemo iz stana, ali je ubrzo prestalo. Sve nam se drmalo, sto, krevet, vaza na stolu i sad se iskreno plašim da ih ne bude još - kazala je za Republiku.

U Kladovu su građani takođe zabrinuti zbog potresa koji ih je pogodio.

Dragan Petrović, penzioner iz ovog grada, za Republiku je ispričao kako je doživeo jutrašnji događaj.

- Pio sam kafu, sve kao i svako jutro, a onda je protreslo. Nisam prvo shvatio da je zemljotres, ali sam video da se tacna trese ispod šoljice. Nisam se uplašio, često mi osetimo ovde da se ljulja, ali da, zabrinuti smo da bi možda mogao da usledi neki jači zemljotres - naveo je.

Inače, sredinom aprila tresla se Sjenica, ali i drugi gradovi u našoj zemlji. Oko 14 časova 14. aprila, područje Sjenice zatresao je potres jačine 1,8 stepeni po Rihteru. Epicentar ovog potresa bio je nedaleko od mesta Šušure. Samo dan ranije zabeležen je niz potresa, među kojima se istakao onaj jačine 2,9 stepeni po Rihteru kod Kragujevca. 

Ivan Ristić je za naš portal komentarisao da li nas naknadni potresi očekuju, tekst pročitajte OVDE.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading