PLATA I DO 3 HILJADE EVRA, A RADNIKA SVE MANJE: Ovo je dobro plaćen posao bez puno muke!

Autor:

Vesti

28.04.2024

11:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za bavljenje ovim poslom, diploma fakulteta ekonomskih nauka iako je prednost, ipak nije obavezna.

PLATA I DO 3 HILJADE EVRA, A RADNIKA SVE MANJE: Ovo je dobro plaćen posao bez puno muke!

Foto: Shutterstock

U Srbiji, profesija komercijaliste je jedna od najtraženijih, pružajući mogućnost zarade koja može doseći i do 3.000 evra, što je znatno iznad prosečne plate u zemlji. Sa sve većim usmeravanjem ka radu na terenu, ovaj posao postaje sve primamljiviji za mnoge ljude.

Plata komercijalista u sektoru komercijale varira u zavisnosti od iskustva i radnog staža. Novi komercijalisti mogu očekivati zaradu od 60.000 do 80.000 dinara, dok se zarade iskusnijih mogu kretati od 200.000 do 350.000 dinara. Osim osnovne plate, mnogi poslodavci nude bonuse, mogućnost napredovanja kroz učenje, kao i brojna putovanja u zemlji i inostranstvu.

Komercijalisti se mogu podeliti u dve kategorije: stacionarni komercijalisti, koji rade iz kancelarije, i komercijalisti na terenu. Rad na terenu je sve popularniji i zahteva vozačke sposobnosti, kao i dozvolu za B kategoriju, sa mogućim zahtevima za dodatnim kategorijama. Pored toga, poznavanje rada na računaru je neophodno zbog dokumentacije koja se često mora evidentirati u digitalnom formatu.

Za bavljenje ovim poslom, diploma fakulteta ekonomskih nauka iako je prednost, ipak nije obavezna. Dovoljno je imati završenu srednju četvorogodišnju školu. Međutim, ključne veštine koje se traže od komercijalista su komunikativnost, moć pregovaranja, rečitost i dinamičnost, s obzirom da je ovaj posao uglavnom fokusiran na promociju proizvoda ili usluga.

Profesija komercijaliste u Srbiji nudi raznovrsne mogućnosti zarade, dinamičan rad na terenu i zahteva određene veštine i kvalifikacije. Sa perspektivom rasta plate i mogućnošću napredovanja, ova profesija je sve privlačnija za mnoge ljude širom zemlje.

(Informer)

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading