SJAJNE VESTI! Šapić najavio: Za roditelje đaka 20.000 dinara od septembra! EVO KADA POČINJE PRIJAVA

Autor:

Vesti

16.04.2024

11:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Roditelji će sve informacije dobiti u školi.

SJAJNE VESTI! Šapić najavio: Za roditelje đaka 20.000 dinara od septembra! EVO KADA POČINJE PRIJAVA

Foto: beoinfo.rs

Aleksandar Šapić

Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa Grada Beograda, najavio je da će ove godine, umesto kompleta udžbenika, roditelji u septembru dobiti 20.000 dinara po svakom osnovcu i srednjoškolcu.

Kako je rekao na pres konferenciji, prijava počinje od ponedeljka, 22. aprila u svim osnovnim i srednjim školama.

Roditelji će sve informacije dobiti u školi.

Prijava traje do kraja leta, a novac će u septembru biti uplaćen na račune roditelja.

On je rekao i da se nastavlja i akcija podele besplatnih kartica za beogradske bazene. Takođe, od ponedeljka kreće prijava po opštinama, kao i prošle godine. Beograđani mogu da izvade karticu u bilo kojoj gradskoj opštini, nezavisno od toga u kom delu grada žive.

ŠAPIĆ NAJAVIO DANE BEOGRADA

 

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić otvorio je juče manifestaciju Dani porodice na Trgu republike u Beogradu koji će trajati naredna dva meseca - do 15. juna i istakao da je cilj ove manifestacije promocija porodice i tradicije. 

- Veoma sam srećan što po drugi put imam priliku da otvorim 'Dane porodice'. Prošle godine, smo ovu manifestaciju označili kao manifestaciju od posebnog značaja. Ona je tada trajala samo jedan vikend. Obećao sam da 'Dani porodice' treba da traju mnogo duže. Ove godine trajaće dva meseca. Mislim da ćemo kroz ove Dane pronaći način na koji ćemo prići porodici, jedni drugima i pokušati da pokažemo ljubav - rekao je Šapić na otvaranju manifestacije. 

Šapić je istakao da će u naredna dva meseca na više lokacija u gradu biti veliki broj koncerata i drugih događaja.

- Pokušaćemo da zadržimo tradicionalne stvari koje gube trku sa vremenom. Biće mnogo kulturno-umetničkih društava, mnogo mladih ljudi, dece koji će imati priliku da predstave Beograđanima i svima koji borave u prestonici sve što smo pripremili - rekao je Šapić. 

Istakao je da je porodica najvažnija za svako društvo.

- Porodica je nukleus svakog društva, a danas je pred velikim izazovima i iskušenjima. Teško tradicionalna porodica opstaje - rekao je on i naglasio da je čitavo društvo velika porodica. 

Kako je rekao Šapić, potrebno je da ljudi čuvaju jedni druge i da se nađemo jedni drugima u teškim trenucima. 

- Beograd će uložiti velika sredstva i energiju da ova manifestacija postane prava tradicionalna manifestacija i nešto po čemu će Beograd i Beograđani postati  prepoznatljivi. Želim vam puno radosti, lepog raspoloženja. Da posvetimo pažnju i ljubav deci i porodici, jer to je suština života. Uživajte ova dva meseca, čuvajte jedni druge. Beograd je uvek bio grad širokih ruku i tako ćemo se i u budućnosti ponašati - naglasio je Šapić. 

Na svečanom otvaranju nastupila je muzička porodica Božić, hor hrama Svetog Save, KUD " Dimitrije Koturović", ansambl "Beli anđeo" i Hor Dečjeg kulturnog centra Beograda. 

Na istom mestu večeras od 18 časova biće organizovan koncert na kojem će nastupati sestre Marija i Marina Gobović i plesna grupa "Una Saga Serbika".

Isidora Lukić, ispred organizacije Dani porodice, ranije je najavila da će biti 18 tematskih zona, raspoređenih na više lokacija u gradu -  od početka Knez Mihailove ulice preko Trga Republike do celokupnog područja Kalemegdana.

- Imaćemo 10 bina, jedna od njih je velika bina na Trgu Republike i tu ćemo svakog vikenda da imamo velike večernje koncerte, naravno kako manifestacija bude tekla, mi ćemo tako da gradimo program, odnosno sam sadržaj manifestacije -  rekla je  ona. 

Istakla je da će biti više od 50 festivala, brojne sportske aktivnosti, programi posvećeni video igrama, muzici, veliki luna park na Kalemegdanu, više od 100 koncerata klasične džez, bluz, pop i rok muzike, više od 50 bioskopskih projekcija na otvorenom na dve lokacije, više od 30 pozorišnih predstava na otvorenom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading