DA LI VAM JE ISTEKAO PASOŠ? Orgomne gužve na šalterima - Proverite na vreme, da ne bude "KUKU LELE"

Autor:

Vesti

13.04.2024

08:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Beogradu, postoji mogućnost zakazivanja u 10 gradskih policijskih stanica, gde građani mogu izabrati dan i vreme koje im odgovara za predaju zahteva.

DA LI VAM JE ISTEKAO PASOŠ? Orgomne gužve na šalterima - Proverite na vreme, da ne bude "KUKU LELE"

Foto: Shutterstock

Uoči predstojećih praznika i sezone letovanja, povećao se broj građana koji žele da produže važenje svojih dokumenata ili da izvade nove. Ovo je dovelo do većih gužvi na šalterima za izdavanje pasoša, što je postalo uobičajena pojava u ovom periodu. Oni koji nisu uspeli da zakažu termin putem e-uprave, moraju biti spremni na duža čekanja na šalterima.

Načini predaje zahteva za pasoš

Pukovnik policije Branka Popadić, zamenik načelnika Uprave za upravne poslove PU za grad Beograd, istakla je da postoji više načina za predaju zahteva za pasoš. Građani to mogu učiniti ličnim dolaskom u policijsku stanicu, ali takođe imaju mogućnost da zakazuju termine putem portala e-uprave. U Beogradu, postoji mogućnost zakazivanja u 10 gradskih policijskih stanica, gde građani mogu izabrati dan i vreme koje im odgovara za predaju zahteva.

PASOŠ

 

Pasoš je službeni dokument koji izdaje vlada neke zemlje svojim državljanima kako bi potvrdila njihov identitet i državljanstvo. U većini slučajeva, pasoš sadrži osobne podatke nositelja, poput imena, datuma rođenja, nacionalnosti i fotografije, zajedno s informacijama o izdavatelju (obično Ministarstvo unutarnjih poslova ili slična agencija) i datumu važenja. Pasoši se koriste za prelazak granica, međunarodna putovanja i kao dokaz identiteta.


Apel pukovnika policije

Pukovnik policije Branka Popadić uputila je apel građanima da provere da li je istekao rok važenja njihovih dokumenata pre planiranog putovanja. Ovaj korak je važan kako bi građani mogli da putuju na željenu destinaciju bez stresa i bez neprijatnih iznenađenja na granici. Ovakav pravovremen i proaktivan pristup omogućava bezbrižno putovanje i sprečava nepotrebne probleme na granici.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading