OVA ŽENA JE JEDVA PREŽIVELA KIRETAŽU: U stomaku imala pola litre krvi, morali da joj vade organe

Autor:

Vesti

20.02.2024

15:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milena je 21. decembra otišla na kliniku kako bi uradila kiretažu, koja je izvršena u totalnoj anesteziji.

OVA ŽENA JE JEDVA PREŽIVELA KIRETAŽU: U stomaku imala pola litre krvi, morali da joj vade organe

Foto: Shutterstock

Milena Anđelković (30) iz Beograda prošla je kroz teško iskustvo nakon intervencije kiretaže na jednoj privatnoj klinici u Beogradu. Prema njenim rečima, tokom intervencije došlo je do probijanja materice, što je rezultiralo obilnim unutrašnjim krvarenjem, a da joj to niko od medicinskog osoblja nije saopštio, prenosi Telegraf.

Milena je 21. decembra otišla na kliniku kako bi uradila kiretažu, koja je izvršena u totalnoj anesteziji. Nakon što se probudila, saznala je da je morala pozvati nekoga da je odvede kući, ali nije joj jasno zašto. Iako ju je doktor redovno obilazio i pitao da li oseća bol u stomaku, nije joj eksplicitno saopštio da je došlo do komplikacija tokom intervencije.

- Kada sam se probudila, rekli su mi da moram da pozovem nekog da dođe po mene, i da ne mogu da idem sama kući. Pozvala sam supruga, on me je čekao. Doktor me je obilazio često dok sam bila u sobi nakon intervencije, i pitao me je da li me boli stomak. Boleo me je, ali sam mislila da je to normalno nakon intervencije. Izvesno vreme sam ležala tu, a sestra je bila na telefonu sa direktorom klinike i verovatno ga je izveštavala o mom stanju. Doktor je odlučio da me pusti kući, ali da prvo uradi kontrolni ultrazvuk. Dok je radio ultrazvuk, ništa nije govorio, a sestrin telefon je non stop zvonio i ona je izlazila iz ordinacije kako bi pričala. U jednom momentu, ona ulazi u ordinaciju i šapuće doktoru "Rekao je da je pošaljemo u bolnicu" - priseća se ova majka dvoje dece i dodaje da je tek tada posumnjala da postoji problem za koji joj u klinici nije rečeno.

Nakon što je završen ultrazvuk, sestra je šaputala s doktorom, a Milena je čula da je upućena u bolnicu, ali joj niko nije objasnio razlog. Čak ni tada joj nisu saopštili da postoji ozbiljan problem, već su je uputili na konsultativni pregled u državnu bolnicu.

- I dalje mi ne govore šta se dešava, piše izveštaj i terapiju. Kad sam ga pitala šta se događa, rekao je da odem u bolnicu na konsultativni pregled jer sumnja "da je nešto ostalo". Najverovatnije ću to nešto izbaciti kapima koje mi je napisao, ali da se ipak javim njima. Govorim mu da ne mogu da odem odmah jer prvo moram do kuće, zbog bebe koja je sama, on kaže da nije problem. Kada sam ga pitala šta je najgore sto može da se desi, rekao je da ću najverovatnije ostati da prenoćim u bolnici da bi oni tamo ispratili šta se dešava - pojašnjava naša sagovornica.

Doktor iz privatne klinike, nakon celog traumatičnog iskustva, priznao je Mileni da je napravio grešku i čak je bio svestan toga. Nakon izlaska iz bolnice, doktor ju je kontaktirao, priznao grešku i pokušao da ispravi situaciju. Ipak, Milena ističe da joj nisu eksplicitno rekli da je došlo do probijanja materice tokom kiretaže.

- Sve vreme mog boravka u bolnici, doktor me je zvao kako bi se informisao o mom stanju. Kada sam izašla iz bolnice, zvao me je da se vidimo. Otišla sam na kliniku sa svojim advokatom, doktor je spremio kovertu u kojoj je bio novac kojim sam platila intervenciju. Objasnio mi je kako se to desilo i izvinio se, dakle, znao je šta je uradio, ali mi nije rekao. Na postavljeno pitanje, zašto mi nije rekao, je odgovorio "Pacijenti ne moraju sve da znaju". Nesporno je da ne greši samo onaj ko ne radi, ali smatram da nisam adekvatno zbrinuta, samim tim sam bila u neposrednoj životnoj opasnosti. Novac nisam uzela nazad jer smatram da moj život i život moje porodice nema cenu - izričita je Milena.

Nakon što je stigla u državnu bolnicu, Milena je upućena na hitnu operaciju, gde je konačno saznala pravu prirodu problema. Iako je kontaktirala privatnu kliniku radi objašnjenja, nije dobila adekvatne odgovore ni saznanja o tome šta se tačno dogodilo tokom kiretaže.

Milena je prošla kroz dramatično iskustvo nakon kiretaže, suočavajući se sa nedostatkom informacija o svom zdravstvenom stanju. Ovo iskustvo naglašava važnost transparentnosti i komunikacije između medicinskog osoblja i pacijenata, posebno u situacijama kada dođe do komplikacija tokom medicinskih intervencija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading