Potrošačka patrola: Kako da budete OPREZNI kada kupujete PARFEM! (VIDEO)

Autor: Anđela Trifunović

Vesti

12.12.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova epizoda emisije "POTROŠAČKA PATROLA" je na našem Jutjub kanalu Republika News!

Potrošačka patrola: Kako da budete OPREZNI kada kupujete PARFEM! (VIDEO)

Foto: Republika TV

Potrošačka patrola, parfemi

Na tržištu je sve više kopija, a ovo su saveti koji će vam pomoći da ne budete prevareni

Parfemi su često luksuz, a luksuz se, po pravilu, skupo plaća, pa pojedini koštaju i po nekoliko stotina evra! Danas na tržištu ima sve više kopija parfema, koji se prodaju kao
originali, ali po znatno povoljnijoj ceni da bi svima bili dostupni. Da ne biste postali žrtva prevare, Potrošačka patrola pripremila je za vas korisne savete na koje bi trebalo da obratite pažnju prilikom kupovine. Hajde da vidimo kako razlikovati originalni parfem od kopije? Nije to uvek lako, ali nije ni nemoguće.


CELOFAN
Prvo što primetimo je celofan. Gotovo svi dizajnerski parfemi imaju celofansko pakovanje, koje je perfektno pripijeno uz kutiju, bez izbočina i drugih nedostataka. Višak lepka ili celofana definitivno ukazuje na kopiju.


KARTONSKA KUTIJA
Sama kutija mora da ima oštre, simetrične ivice i izrađena je od visokokvalitetnih materijala. Proizvođači parfema nikada ne štede na pakovanju i svi parfemi unutar kutije imaju specijalnu konstrukciju da se parfem ne bi pomerao i oštetio.


BOČICA
Kada je reč o bočici, obratite pažnju na ono što piše i da li je naziv parfema pravilno ispisan. Na dnu bočice moraju stajati osnovne informacije, količina parfema, kao i bar kod.

ČEP

Danas većina proizvođača stavlja magnetne čepove. Magnetni ili ne, čep mora da bude masivan i luksuzan, sa savršenom simetrijom. Obratite pažnju da li je dimenzija čepa ista kao na originalu i ukoliko ima ukrasa, te da li su oni izvedeni kvalitetno.


BOJA
Poznati brendovi proizvode parfeme bledih nijansi, bez veće količine veštačkih boja. Jarka, hemijska boja tečnosti najčešće govori da je reč o kopiji.


SERIJSKI BROJ
Serijski broj parfema treba da stoji na dnu boce. Kod pravog parfema on se poklapa s brojem na dnu kutije. Može biti utisnut ili odštampan na njoj.


MIRIS
Jedna od najvećih razlika između originalnih i lažnih parfema je svakako miris. Falsifikovani parfemi imaju slab miris, izmenjen ili potpuno drugačiji od pravog proizvoda. Ako vam se miris izgubi posle sat ili dva, znajte da je u pitanju kopija jer originalni parfem na koži traje dugo.


CENA
Došli smo i do cene, koja jasno pokazuje da li je u pitanju original. Ne postoji šansa da originalni parfem kupite za pet ili10 evra, sve i da je reč o nekom neverovatnom sniženju.


IZVOR
Konačno, originalni parfemi se retko prodaju preko društvenih mreža ili nazoviproverenih ljudi.Sigurni smo da znate da postoje dobre i loše kopije parfema i da je neke zaista teško prepoznati, zato zapamtite ove savete jer niko ne želi da kupi kopiju po ceni originala. Ipak, ako svesno kupujete lažni parfem zbog pristupačne cene, važno je da znate da on može da  sadrži nekvalitetne sastojke koji mogu da budu štetni po vaše zdravlje.

 

Novu epizodu POTROŠAČKE PATROLE pogledajte u videu na početku teksta!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading