RHMZ IZDAO UPOZORENJE I VEĆ UPALIO METEO ALARME! Pred nama opasno vreme!

Autor:

Vesti

01.12.2023

22:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedelja će biti hladna, sa maksimalnom temperaturom u većini krajeva od 2 do 7 stepeni.

RHMZ  IZDAO UPOZORENJE I VEĆ UPALIO METEO ALARME! Pred nama opasno vreme!

Foto: Profimedia, Shutterstock

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) izdao je večeras novo upozorenje za teritoriju cele zemlje zbog naglog topljenja snega i snažnih udara vetra.

Narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme, na snazi će sutra biti u istočnoj, jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i na Kosovu i Metohiji, dok je žuti upaljen za teritoriju Banata i Zapadne Srbije.

- Prvog dana vikenda natprosečno toplo i vetrovito. Duvaće umeren i jak, na planinama i olujni južni i jugozapadni vetar, zbog čega će doći do intenzivnog topljenja snega. Najjači udari se očekuju na zapadu i jugozapadu Srbije - navodi se u saopštenju RHMZ-a.

Inače, temperatura će se prvog dana vikenda kretati i do 22 stepena.

RHMZ je izdao i hidrološko upozorenje za reku Lim. Vodostaj reke kod h.s. Prijepolje će biti u porastu naredna 24 časa i kretaće se nešto iznad granice redovne odbrane od poplava, upozorava RHMZ što ukazuje na potencijalni rizik od poplava i potrebu za preduzimanjem preventivnih mera.

U subotu uveče i tokom noći ka nedelji očekuje se nagli pad temperature. Nedelja će biti hladna, sa maksimalnom temperaturom u većini krajeva od 2 do 7 stepeni.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading