OTKRIVAMO TAJNE STUDENTSKE MENZE U BEOGRADU: Tri obroka za 266 dinara za ODABRANE KATEGORIJE!

Autor: ALO

Vesti

27.09.2023

18:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa početkom nove akademske godine, studenti se ponovno useljavaju u studentske domove širom zemlje.

OTKRIVAMO TAJNE STUDENTSKE MENZE U BEOGRADU: Tri obroka za 266 dinara za ODABRANE KATEGORIJE!

Foto: tiktok/printscreen/studentski.centar

 Iako je 1. oktobar označio zvanični početak školske godine, mnogi su već tokom avgustovskih ispitnih rokova počeli da razmatraju opciju smeštaja u studentskim domovima i pristupa studentskim menzama.

Ustanova Studentski centar Beograd privukla je pažnju studenata putem popularne platforme TikTok, gde su delili vizuelno primamljive obroke dostupne u studentskim menzama. Slike bogatih obroka i atraktivnih jela su privukle pažnju i podstakle mnoge studente da se interesuju za usluge menzi. Studenti koji su koristili studentske kartice imali su priliku da se hrane u menzi, gde je za tri obroka dnevno trebalo izdvojiti 266 dinara.

Iako su troškovi ishrane u menzama porasli, ova opcija ostaje najpristupačnija za studentski budžet. Budžetski studenti će sada plaćati 56 dinara za doručak (umesto prethodnih 40 dinara), 120 dinara za ručak (umesto prethodnih 72 dinara) i 90 dinara za večeru (umesto prethodnih 59 dinara). Mesečni trošak kompletnog obroka iznosiće oko 8000 dinara, što je i dalje pristupačno za većinu studenata.

 

 

Osim cene obroka, i druge usluge Studentskog centra Beograd su podložne promenama. Cena studentske kartice sada iznosi 2.700 dinara, žeton košta 1.000 dinara, produženje kartice 1.700 dinara, a duplikat kartice 2.000 dinara.

Pravo na ishranu u menzi imaju svi budžetski studenti, bez obzira na to da li su smešteni u studentskim domovima ili iznajmljuju privatni smeštaj. Studenti mogu kupiti obroke u menzama tokom prvih 21 dana u mesecu po dekadama, dok nakon tog perioda mogu kupiti pojedinačne obroke. Isto važi i za studente iz Beograda koji su na budžetu, ali imaju pravo samo na jedan obrok dnevno. Samofinansirajući studenti takođe mogu koristiti menze, ali za njih trošak tri obroka iznosi ukupno 640 dinara.

Da bi koristili menze, studenti moraju posedovati studentsku karticu kojom kupuju obroke, a takođe je potreban i žeton za upotrebu escajga.

Meni u studentskim menzama je raznovrstan i uključuje tradicionalne srpske specijalitete, salate, dezerte i napitke. Za doručak se obično poslužuju peciva, burek, omleti, proja, jaja, viršle, šunka, feta, i druge opcije. Ručak obično uključuje čorbu i glavno jelo, kao što su sarme, krompir na razne načine, pasulj i pirinač, često u kombinaciji sa mesom ili ribom. Dezert uključuje razne voćne napitke, jogurte, voće i slatkiše.

Večera je slična ručku, ali bez čorbe i dezerta. Ponekad se dezert nudi i za večeru, obično u vidu pudinga ili sutlijaša.

Iako su cene porasle, menze ostaju privlačna opcija za studente zbog svoje ekonomske isplativosti i raznovrsne ponude. Iskorištavanjem ove usluge, studenti štede novac, vreme i uživaju u hranljivim obrocima tokom svojih školskih aktivnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading