MALIŠAN TRPI STRAŠNE BOLOVE I OTVARAJU MU SE NOVE RANE: Hajde, Srbijo, pomozi Viktoru! Svi pošaljimo SMS 1339 na 3030

Autor:

Vesti

27.09.2023

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bolest "dece leptira" je neizlečiva, ali terapija u SAD omogućava kvalitetniji život

MALIŠAN TRPI STRAŠNE BOLOVE I OTVARAJU MU SE NOVE RANE: Hajde, Srbijo, pomozi Viktoru! Svi pošaljimo SMS 1339 na 3030

Foto: ST/Dragan Kadić

Noću dugo pričamo, najčešće očima, neretko mi krenu suze, ali tad ga zagrlim jako i okrenem od sebe da on to ne bi video, a kad nam se pogledi susretnu ponovo, razvučem osmeh, napisala je na svom Instagram nalogu Milena Putica, majka 17-mesečnog dečaka Viktora, koji je "dete leptir" i za čiji se život grčevito bori.

Foto: ST/Dragan Kadić

Maleni Viktor svakodnevno trpi užasne bolove

Bolest "dece leptira", bulozna epidermoliza, surova je. Pri malo jačem pokretu li pritisku, pa čak i pri hodanju, koža može da pukne i tada se otvara živa rana, koja teško zarasta. Bolest je neizlečiva, ali postoji terapija u inostranstvu koja omogućava kvalitetniji život. Zato su roditelji malenog Viktora pokrenuli akciju preko fondacije Budi human da bi prikupili potrebnu svotu za put na terapiju u SAD da bi njihov sin mogao da živi bez strahovitih bolova. Za lečenje je potrebno 635.000 dolara. 

Foto: ST/Dragan Kadić

Viktoru je potrebna terapija u SAD

U akciju prikupljanja novčane pomoći uključili su se i naš list i portal Srpski telegraf i Republika, pa ovom prilikom apelujemo na sve ljude dobre volje koji imaju mogućnosti da pomognu Viktorovo lečenje uplatom ili slanjem poruke 1339 na 3030. Našem listu i portalu u ovoj akciji priključio se i veliki broj političara, javnih i estradnih ličnosti, sportista, koji su na društvenim mrežama pozvali ljude da pomognu za Viktorovo bolje sutra.

Mnogi od njih su i sami slali poruke, a primer je dao i ministar bez portfelja zadužen za dijasporu Đorđe Milićević.

Foto: Društvene mreže

Apel za pomoć uputio je i ministar Milićević

- Učestvovaću u akciji uplatom jedne svoje plate - poručio je Milićević.

Milena Putica imala je urednu trudnoću, ali bolest nije mogla da se utvrdi do rođenja, nakon kojeg je mališanu dijagnostikovana ova teška i neizlečiva bolest.

- Mnogi ne znaju da je kupanje dece s ovom bolešću jedna od najtežih aktivnosti. Ona su tada bez zavoja i nama se Viktor, kao beba, do te mere povređivao da neko vreme nismo mogli da ga okupamo nedeljama. Svako novo kupanje donelo bi desetine novih rana, pored prethodnih, koje još nisu zarasle. I voda ih jezivo peče. Uspeli smo malo da zatvorimo rane pomoću krema sa srebrom i ovo je rezultat, prva epitelizacija, najmanja moguća, ali dovoljna da umanji bol - opisala je ove muke Viktorova mama.

Evo kako možete pomoći malom Viktoru

Slanjem poruke 1339 na 3030
Uplatom na dinarski račun: 160-6000001468152-72
Uplatom na devizni račun: 160-6000001468138-17
IBAN: RS35160600000146813817
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Milena čeka drugog sina, ali će on biti zdrav

Milena Putica trenutno je u 39. nedelji trudnoće i očekuje da ovih dana rodi drugog dečaka. Utvrđeno je da je i drugi dečak nosilac gena, ali da neće imati izraženu bolest.

- Ispostavilo se da smo i ja i suprug nosioci gena. Tek kad sam ostala trudna s drugim detetom, mogli smo ukrštanjem gena da vidimo da li će i druga beba biti bolesna. Ispostavilo se je nosilac gena, ali da neće biti bolestan. Svejedno, mnogo strepim - kaže Milena.

Poslanici SNS se priključili akciji

Pozivu naše redakcije odazvali su se narodni poslanici SNS Vladimir Đukanović i Sandra Božić, koji su poziv za pomoć Viktoru Putici podelili na svojim profilima na Tviteru, odnosno Fejsbuku i Instagramu. Na Instagramu je pozvao građane da pomognu i ministar Đorđe Milićević, kao i predsednik BOSS Samir Tandir, koji je post podelio i na ličnom i na stranačkom profilu.

Estrada i voditelji ujedinjeni za mališana

U ovoj humanitarnoj akciji, deljenjem poziva na društvenim mrežama, učešće su uzele i voditeljke Pink Dušica Jakovljević, Ana Radulović, Ana Bulatović, Ivana Šopić i Jovana Jeremić. Uključili su se i voditelj Darko Tanasijević, kao i pevačice Slađa Alegro, Anastasija Buđić, kao i Maja Nikolić. Na svojom profilu poziv za pomoć je podelila i Svetlana Ceca Ražnatović. 

 

Sportista snimio video-poruku

I veliki broj sportista odazvao se našoj akciji. Bojan Matić, fudbaler Napretka, u video-snimku pozvao je građane da pomognu lečenje mališana. Novica Veličković, bivši košarkaš, podelio je na svojim mrežama instrukcije za uplatu za pomoć Viktoru Putici.

Apel je na svom profilu podelio i bivši fudbaler Partizana Bojan Ostojić. 

- Rado se odazivam na sve akcije. Nadam se da će uspeti da se sakupi potreban novac- poručio je Ostojić u razgovoru za naš portal.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Toma

27.09.2023 21:55

Srbijo 🇷🇸, sada pokaži svoju humanost!!! 💪💪💪. Nemaš izgovor, uzmi u ruke 📱 i pošalji SMS 📨 sadržaja 1️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ na broj 3️⃣0️⃣3️⃣0️⃣