"ČAK 80 ODSTO DECE U RIBNIKARU ŽELI DA SE VRATI U ŠKOLU"! Član Saveta roditelja u školi u kojoj se desio masakr kaže da nije tačno da đaci neće da nastave školsku godinu!

Autor:

Vesti

31.05.2023

10:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejan Ristić ističe da je obaveza roditelja da svoju decu podrže u želji da nastave da idu u školu "Vladislav Ribnikar" i da je Savet roditelja zauzeo jednoglasan stav da školska godina treba da se završi po programu, bez skraćivanja.

"ČAK 80 ODSTO DECE U RIBNIKARU ŽELI DA SE VRATI U ŠKOLU"! Član Saveta roditelja u školi u kojoj se desio masakr kaže da nije tačno da đaci neće da nastave školsku godinu!

Foto: ST/Dragan Kadić

Član Saveta roditelja Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" Dejan Ristić izjavio je danas da je više od 80 odsto dece izrazilo želju da nastavi da ide u školu do kraja školske godine.

On je, gostujući na TV Prva, ukazao da nesporazume stvara to što se pojedinačni stavovi nekih roditelja predstavljaju kao stav svih roditelja, zbog čega je velika odgovornost na medijima. Dejan Ristić ističe da je obaveza roditelja da svoju decu podrže u želji da nastave da idu u školu "Vladislav Ribnikar" i da je Savet roditelja zauzeo jednoglasan stav da školska godina treba da se završi po programu, bez skraćivanja.

Na pitanja zašto je onda u utorak plasirana vest da se školska godina u toj školi završava u petak, Ristić kaže da on nije prava adresa za to pitanje.

- Mi, kao roditelji đaka, ne možemo da kažemo zašto je to objavljeno, treba proveriti ko je tu informaciju plasirao. Savet roditelja je u ponedeljak održao sednicu i zauzeo stav da se školska godina održi po planu i programu, bez ikakvog skraćivanja, jednoglasno - istakao je Ristić.

Prema njegovim rečima, jednoglasno je odlučeno da deca koja to žele, idu u Osnovnu školu "Vladislav Ribnikar", a ona koja ne žele, da idu u objekte koje je Vlada Republike Srbije obezbedila na vreme - u 13 objekata u neposrednoj blizini škole.

Republika

Foto: Tanjug

Dejan Ristić

 

- To je za svu decu koja nisu spremna iz bilo kog razloga da idu u svoju školu – to su na primer, Dadov, Dečji kulturni centar i drugi primereni objekti za realizaciju nastave - kaže Ristić. On dalje navodi da je kod dece primetna ogromna želja da sačuvaju svoju školu i da završe školsku godinu upravo u tom objektu.

- Moje dete je među više od 80 posto dece OŠ 'Vladislav Ribnikar' koja su izrazila spremnost da idu u školu, i ona ide. U njenom odeljenju 25 od 25 učenika želi da završi školsku godinu upravo u tom objektu - naglasio je Ristić.

Roditelji su podržali svoju decu jer, dodao je, smatraju da i ona imaju pravo da odluče šta žele da rade.

- Da bude jasno, deca ne žele da idu u školu da bi popravila ocene, to nije primarno ni nama, ni njima. Njima je primarna njihova zajednica, potrebno im je da budu zajedno kao odeljenje, sa svojim nastavnicima, učenicima. Oni žele da očuvaju svoju školu, koja će naravno imati svoj memorijalni deo, to nema nikakve dileme, svi smo se oko toga usaglasili - rekao je Ristić.  

On kaže da postoji i struja roditelja koja želi da se školska godina momentalno završi i smatra da je to potpuno u redu, s obzirom na to da je država omogućila svima da odaberu šta žele, bez ikakvih posledica. 

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading