JADAN PRIZOR, SAVA GOTOVO "PROGUTALA" FRISTAJLER: Splav još uvek nije sklonjen, a prošlo mesec dana od njegovog potonuća (VIDEO)

Autor:

Vesti

01.02.2023

13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužan prizor Fristajlera koji je zbog visokog vodostaja gotovo potpuno potopljen.

Iako je prošlo mesec dana od njegovog potonuća, splav Fristajler još uvek nije uklonjen sa lokacije na kojoj se godinama nalazi.

Treće osnovno javno tužilaštvo naložilo je uklanjanje splava još sredinom meseca. To je bila obaveza vlasnika i proces je trebalo da nadgleda Lučka kapetanija.

Međutim, tužan prizor i dalje se može videti kad se prođe šetalištem na Savi, gde se zbog njenog visokog vodostaja nazire samo vrh splava, koji gotovo da je potpuno potonuo, veliki deo objekta nalazi se pod vodom, a u deo koji je ostao iznad površine reke mogu da uđu samo ronioci.

Podsetimo, vlasnik se nakon ovog ozbiiljnog incidenta tokom novogodišnje noći najpre našao u pritvoru, a potom je pušten na slobodu uz meru. Uhapšeni su i menadžer D. V. (46) i direktor M. R. (51), a njima je određeno zadržavanje do 30 dana.

Sumnja se da su počinili teško delo protiv opšte sigurnosti.

Fristajler koji je potonuo u novogodišnjoj noći, po dosadašnjim pretpostavkama bio je preopterećen, budući da je splav imao dozvolu za 220 ljudi, a na njemu je Novu gofinu čekalo gotovo 700.

Tokom evakuacije pukom srećom niko nije povređen, niti je nastradao u ovom incidentu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading