KOME SMETAJU NAJLEPŠA SRPSKA JELA? Kuvar odgovorio na kritiku naših specijaliteta: Ljudi koji su ocenjivali nisu ni probali ta jela
Poznati gastronomski sajt "Taste Atlas", koji se bavi istraživanjem najpopularnijih jela u svim zemljama sveta, kao i njihovim ocenjivanjem, dao je negativne ocene našim najpoznatijim specijalitetima, pre nekoliko dana.
Tako su se na "crnoj" listi ovog sajta našle sarme, čvarci, podvarak...
Ova vest izazvala je buru na društvenim mrežama, a srpski kuvar, Saša Marinković, istakao je da na sajtu ne postoji nikakvo objašenjenje zašto su ta jela toliko "loša".
- To su jela koja su ukorenjena u našoj tradiciji. Pihtijama unosite kolagen na prirodan način. O ukusima ne treba raspravljati, ima ljudi koji i vole i ne vole pihtije recimo - rekao je on u jednoj emisiji.
- Srpska salata je na listi, stvarno bezveze. To su naša tradicionalna jela u kojima se maksimalno iskoriste sastojci. Hleb od juče potopite i eto vam popara. Apsurdno mi je kao kuvaru da sebi dozovli da kaže da je nešto loše. Koji su kriterijumi? - pita se on.
Na istom sajtu nalazi se i lista najboljih srpskih jela, na čijem je vrhu - kiselo mleko.
- Mislim da lista nije napravljena od strane ljudi koji su ta jela i probali, jer nema objašnjenja što su ta jela procenjena kao loša. Mogu reći da su ljudi možda videli kako se prave ta jela, pa im je to bilo odbojno - kaže Marinković, koji je ovom svojom izjavom jasno stavio do znanja da ne znamo kome smetaju jaki podvarak i čvarci, prenosi Kurir.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (1)
Miki
17.11.2022 19:02
Njima je meso ono sto ga stampa stampac.Sta oni znaju o zdravoj hrani?Njihovu hranu ni pas ne moze pojesti bez raznoraznih pojacivaca: ukusa, mirisa i izgleda.