KRUŽNI TOK - NAJEFIKASNIJE REŠENJE ZA GUŽVE U GRADU: Koliko rasterećuju saobraćaj u Beogradu?

Autor:

Vesti

11.10.2024

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Novom Beogradu je u planu izgradnja čak pet kružnih tokova, od kojih su dva već puštena u saobraćaj

KRUŽNI TOK - NAJEFIKASNIJE REŠENJE ZA GUŽVE U GRADU: Koliko rasterećuju saobraćaj u Beogradu?

Foto: google.com/maps/prinscreen

U proteklom periodu, u Beogradu su izgrađena dva nova kružna toka, čime se očekuje da će se poboljšati funkcionisanje saobraćaja u glavnom gradu Srbije. Na Novom Beogradu nedavno je pušten u saobraćaj kružni tok u Ulici Vladmira Popovića, dok će novoizgrađeni kružni tok u Pop Lukinoj takođe doprineti ubrzanju saobraćaja. Gradski sekretar za saobraćaj, Bojan Bovan, ističe da je odlučeno da se saobraćaj ubrzava kroz formiranje kružnih tokova, što je do sada bilo slabo primenjivano u Beogradu, osim na nekoliko mesta.

Bezbednost i pravila u kružnom toku

Bovan ističe da kružni tok treba ne samo da ubrza saobraćaj, već i da poveća bezbednost učesnika u saobraćaju. On apeluje na sugrađane da vode računa o saobraćajnim pravilima koja važe u kružnom toku i da pre ulaska zamisle krajnju tačku gde žele da idu, kako ne bi ugrozili druge učesnike u saobraćaju naglim skretanjima.


Planovi za buduće kružne tokove

Na Novom Beogradu je u planu izgradnja čak pet kružnih tokova, od kojih su dva već puštena u saobraćaj. Ovi planovi su deo pripremnih radova za "Mali metro", jedan od najvećih saobraćajnih projekata u Beogradu. Izgradnjom kružnih tokova očekuje se značajno ubrzanje saobraćaja u glavnom gradu, te će građani moći lakše stizati do svojih željenih destinacija. Ovo je deo šire strategije unapređenja saobraćaja u Beogradu, koja će omogućiti efikasnije kretanje i smanjenje gužvi na ulicama grada.

Ukupno, ovi novi kružni tokovi predstavljaju značajan korak ka modernizaciji i poboljšanju saobraćaja u Beogradu, čime se stavlja naglasak na efikasnost, bezbednost i udobnost građana. Očekuje se da će ovi projekti imati pozitivan uticaj na celokupnu saobraćajnu infrastrukturu grada.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading