PRONAĐENA BOMBA U SAMOM CENTRU BEOGRADA!

Autor:

Vesti

18.09.2024

14:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Eksploziv je težak 240 kilograma!

PRONAĐENA BOMBA U SAMOM CENTRU BEOGRADA!

Foto: ST/Vladimir Lukić

Mesto zločina

Danas je kod Skupštine Srbije pronađena bomba.

Kako Espreso saznaje u pitanju je bomba od 240 kilograma iz Drugog svetskog rata.

Ako pronađete neeksplodiranu napravu, važno je postupiti smireno i pažljivo kako biste zaštitili sebe i druge. Evo šta bi trebalo da uradite:

Ne dirajte napravu: Nikada ne pokušavajte da pomerate, dodirujete ili manipulišete pronađenom napravom. I najmanja promena položaja može izazvati eksploziju.

Udaljite se: Odmah se udaljite na sigurnu udaljenost. Pokušajte da zapamtite tačnu lokaciju naprave kako biste mogli precizno opisati gde se nalazi.

Upozorite druge: Upozorite sve prisutne osobe da se udalje i da ne prilaze opasnom području. Ukoliko ste u blizini naseljenog mesta, obavestite komšije ili prolaznike.

Kontaktirajte nadležne službe: Odmah pozovite policiju na broj 192 ili službu za hitne slučajeve na 112. Detaljno opišite lokaciju naprave i njene karakteristike (oblik, veličina, boja, mesto gde je pronađena).

Ne vraćajte se na mesto: Nakon što ste se udaljili, ne vraćajte se na mesto gde se naprava nalazi dok nadležne službe ne obave svoj posao i ne osiguraju područje.

Sledi uputstva nadležnih organa: Kada nadležne službe stignu, sarađujte s njima i pratite njihove instrukcije. Oni su obučeni da se nose s ovakvim situacijama.

Važno je biti svestan opasnosti koje neeksplodirane naprave predstavljaju i ne rizikovati pokušajem da sami rešite situaciju.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading