BEOGRAD DOBIJA AUTOBUSKU STANICU SAMO ZA "JUŽNJAKE": Zvaće se "JUG", a evo gde će se nalaziti i KO ĆE MOĆI DA JE KORISTI (FOTO/VIDEO)

Autor:

Vesti

25.08.2024

21:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cilj je da se rastereti Gazela

BEOGRAD DOBIJA AUTOBUSKU STANICU SAMO ZA "JUŽNJAKE": Zvaće se "JUG", a evo gde će se nalaziti i KO ĆE MOĆI DA JE KORISTI (FOTO/VIDEO)

Foto: ST/N. PANČIĆ

U Beogradu, tačnije na Autokomandi, uskoro će biti otvoren novi autobuski terminal pod nazivom "Jug". Ova stanica će biti namenjena isključivo autobusima koji dolaze sa juga Srbije ili se upućuju ka tom pravcu. Ovo znači da će postojeća stajališta na Autokomandi biti ukinuta kako bi se omogućio nesmetan prolaz autobusima ka novom terminalu.

Razlog otvaranja nove autobuske stanice

Republika

Foto: Tanjug/D. NIKOLIĆ

Autobuska stanica

 

Otvranje stanice "Jug" ima za cilj da smanji gužve u delu grada oko mosta Gazela, tako što će omogućiti da se međugradski saobraćaj preusmeri na novu lokaciju. Gradski menadžer, Miroslav Čučković, ističe za RTS da će ova promena omogućiti bolju organizaciju dolazaka i odlazaka putnika, kao i da će rasteretiti centralni deo Beograda od nepotrebnog prolaska autobusa.

„Ovim ovde servisnim priključkom, uz veliku BAS stanicu na Novom Beogradu, mi ćemo pružiti mogućnost da svih onih 22.000 ljudi koji dolaze svakog dana na BAS i svih 1.200 priključaka i polazaka koji dolaze na BAS, budu raspoređeni na ova dva kraja Beograda i da na taj način budu, pre svega, operativni, a da ne opterećujemo nepotrebnim prolaskom autobusa sam centar Beograda, a posebno most Gazela“, rekao je Miroslav Čučković za RTS.

Specifičnosti nove autobuske stanice

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Autobuska stanica

 

Autobuska stanica "Jug" će biti centar za polaske turističkih autobusa i đačkih ekskurzija, a takođe će imati i parking prostor namenjen grupnim posetama gradu. Takođe, gradske vlasti planiraju da formiraju posebnu autobusku liniju koja će povezivati putnike sa ovom stanicom, a linija će ići pravcem Bulevar oslobođenja-Slavija-Nemanjina-Savska i kružno se vraćati.

Reakcije prevoznika

Iako su pojedini prevoznici izrazili zabrinutost da će usmeravanje autobusa preko obilaznice do nove stanice produžiti putovanje i povećati troškove, gradske vlasti tvrde da je odluka bazirana na ozbiljnoj stručnoj analizi i da će rezultirati efikasnijim funkcionisanjem sistema prevoza.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading