VUČIĆ PRIMIO U OPROŠTAJNU POSETU AMBASADORA KOREJE: "Za Srbiju od velike važnosti to što kod korejskih kompanija raste interesovanje za investiranje! (FOTO)

Autor:

Vesti

15.07.2024

13:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić je Đeungu poželeo mnogo uspeha na novoj dužnosti

VUČIĆ PRIMIO U OPROŠTAJNU POSETU AMBASADORA KOREJE: "Za Srbiju od velike važnosti to što kod korejskih kompanija raste interesovanje za investiranje! (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Republike Koreje Lija Đeunga sa kojim se saglasio da je potrebno nastaviti intenziviranje političkog dijaloga i jačanje ekonomskih veza dveju zemalja. 

Vučić je Đeungu poželeo mnogo uspeha na novoj dužnosti, uveren da će i dalje doprinositi saradnji Srbije i Koreje.

"Saglasili smo se da je potrebno nastaviti intenziviranje političkog dijaloga i jačanje ekonomskih veza dveju zemalja", napisao je Vučić u objavi na instagram nalogu budućnostsrbijeav.

 

 

On je naveo da je tom prilikom istakao da je za Srbiju od velike važnosti to što kod korejskih kompanija raste interesovanje za uslove investiranja na srpskom tržištu i ponovio da postoje velike mogućnosti za saradnju u oblastima poput obrazovanja, kulture i sporta, kao i projektima "pametnih gradova", elektronske uprave i zaštite životne sredine.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će u sredu otputovati u London gde će biti održan sastanak Evropske političke zajednice i dodao da će tamo imati bilateralne razgovore sa predsednicima i premijerima najznačajnijih evropskih zemalja, među kojima sa predsednikom Francuske i holandskim premijerom.

"Interesantno je da se odigrava u isto vreme kada je izbor najviših predstavnika Evropske unije, pre svega Evropske komisije, ali za nas prilika da razgovaramo i sa onima koji su u Evropskoj uniji. Već imam zakazane bilaterale sa predsednicima i premijerima najznačajnijih evropskih zemalja", rekao je Vučić novinarima u Predsedništvu.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (30)

Loading
Igor

15.07.2024 13:16

Politika vladajućeg režima na čelu sa Vučićem zasniva se na konstantnom unapređenju bilateralnih odnosa i saradnje sa svim zemljama sveta! Odnosi sa Republikom Korejom su korektni i nema sumnje da će tako i ostati i sa novim ambasadorom.

Miona

15.07.2024 13:16

Koreja je jedna od izuzetno prijateljskih zemalja prema Srbiji i to se najbolje vidi u poslednjih nekoliko godina u podizanju nivoa saradnje na svim poljima za šta deo zasluga ima i odlazeći ambasador.

Tijana

15.07.2024 13:18

Odlazeći ambasador svojim radom doprineo je produbljivanju prijateljstva, međusobnih odnosa i čvrste bilateralne sveukupne saradnje između Srbije i Republike Koreje.

Olga

15.07.2024 13:21

Verujem da će ambasador Južne Koreje, ponevši lepe utiske iz Srbije i u svojoj zemlji nastaviti rad na jačanju saradnje dve države.