NESTALA DEVOJČICA (13) U BEOGRADU! Došla na pregled u Tiršovu, pa pobegla - PRIČA IPAK DOBILA SREĆAN KRAJ!

Autor:

Vesti

15.05.2024

10:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na sebi ima crnu jaknu i papuče!

NESTALA DEVOJČICA (13) U BEOGRADU! Došla na pregled u Tiršovu, pa pobegla - PRIČA IPAK DOBILA SREĆAN KRAJ!

Foto: ST/Nikola Mutić

Društvenim mrežama širi se vest da je devojčica (13) nestala iz UDK Tiršova, međutim kako se saznaje, dete je dovedeno na pregled iz druge ustanove, te je prilikom ulaska u zgradu, navodno, pobegla.

- Devojčica nije pacijent Tiršove, samo je dovedena na pregled, a nije ni ušla u zgradu - kaže izvor.

Kako je navedeno u apelu, devojčica ima smeđu kosu, ošišanu na paž, crnu jaknu i papuče.

Takođe, Almira se svima obraća na engleskom jeziku.

Međutim, sve se rešilo vrlo brzo.

- Devojčica je pronađena i vraćena je u ustanovu. Nastala je konfuzija, a dete je bilo tu u blizini sve vreme. Sve je u redu - kaže izvor za medije.

U slučaju nestanka maloletnog lica, važno je odmah preduzeti određene korake kako bi se što pre pronašlo dete. Evo nekoliko korisnih saveta šta raditi u takvoj situaciji:

Odmah obavestite policiju: Ukoliko primetite da je vaše dete nestalo, odmah obavestite policiju. Priložite sve relevantne informacije koje mogu pomoći u potrazi, kao što su fotografija deteta, njegove lične karakteristike, poslednje viđenje, odeća koju je nosilo, mesto gde je poslednji put viđeno i slično.

Proverite okolinu: Ako je moguće, proverite okolinu gde je dete poslednji put viđeno. Možda se dete sklonilo u obližnje parkove, šume, igrališta ili kod prijatelja.

Obavestite školu, vrtić ili druge institucije: Ako je dete nestalo tokom školskog ili vrtićkog dana, odmah obavestite školu ili vrtić. Takođe, obavestite i druge institucije koje vaše dete posećuje, poput sportskih klubova, učitelja, trenera i slično.

Kontaktirajte prijatelje i rodbinu: Obavestite sve prijatelje, rodbinu i druge bliske osobe o nestanku deteta. Oni mogu pomoći u širenju informacija i potrazi.

Ne širite dezinformacije: Važno je da širite samo proverene informacije o nestanku deteta. Dezinformacije mogu otežati potragu i uzrokovati dodatnu zabrinutost.

Obratite se organizacijama za pomoć u potrazi za nestalim licima: U nekim zemljama postoje organizacije koje pružaju pomoć u potrazi za nestalim licima. Obratite se ovim organizacijama kako biste dobili dodatnu podršku i savete.

Održavajte kontakt sa policijom: Održavajte redovan kontakt sa policijom i pružajte im sve informacije koje mogu pomoći u potrazi za detetom.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading