GRAD BEOGRAD OTVARA 217 RADNIH MESTA U DRŽAVNOJ SLUŽBI: Obuka besplatna, prijave počinju odmah

Autor:

Vesti

21.03.2023

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do kraja ove godine, na 101 lokaciji u Beogradu trebalo bi da budu postavljeni štabovi u kojima će biti "beli", odnosno pripadnici Službe javnog reda i komunalne milicije.

GRAD BEOGRAD OTVARA 217 RADNIH MESTA U DRŽAVNOJ SLUŽBI: Obuka besplatna, prijave počinju odmah

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Kako bi u svakom prestoničkom naselju bio dovoljan broj "belih", Gradska uprava raspisala je javni poziv za izbor 217 kandidata za zaključenje ugovora o stručnom osposobljavanju za obavljanje poslova komunalnog milicionara.

Prijava počinje danas i traje 15 dana, a oni koji budu izabrani ići će na obuku o trošku Grada. Kada uspešno završe obuku, kandidati polažu ispit za obavljanje poslova i primenu ovlašćenja komunalnog milicionara, posle čega dobija sertifikat. Sa tim dokumentom mogu da se prijave na javni konkurs za popunjavanje izvršilačkog radnog mesta.

Mada su "beli" sada prisutniji na ulicama i u patrolama, kako bi u svakom momentu bili na raspolaganju sugrađanima, imaće svoje štabove u svakom gradskom naselju. Tu će biti dežurni, a građani će u tim punktovima i neposredno na ulici, moći da upućuju svoje prijave i traže pomoć i usmeravanje za brže rešavanje komunalnih problema.

"Beli" će primedbe prosleđivati osnovnoj unutrašnjoj jedinici koja je nadležna za komunikaciju sa građanima, odakle su dužni da u roku od 72 sata obaveste ljude koji su prijavili neprijatnu situaciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading