NEMOGUĆE JE IZBEĆI GA! Dr Udovičić: Nijedan talas korone nije ovako snažno udario

Autor:

Vesti

06.11.2021

17:46

Dr Ivo Udovičić, komandant VMC Karaburma i profesor Medicinskog fakulteta dr Radan Stojanović gostovali su u emisiji "Direktno sa Minjom Miletić" i za Euronews Srbija govorili o aktuelnoj epidemijskoj situaciji.

NEMOGUĆE JE IZBEĆI GA! Dr Udovičić: Nijedan talas korone nije ovako snažno udario

ST/V. LUKIĆ

Komentari (5)

Loading
Marinko

06.11.2021 19:19

Vakcina je efikasna i sposobna da zaštiti da ne dobijete teži oblik bolesti, ne završite u bolnici i ne umrete.

Blagoje

06.11.2021 19:22

Efikasnost se sa delta sojem se promenila. Vakcine sada nisu tako sposobne da nas zaštite od zaražavanja, ali su ipak i dalje visokoefikasne kada su u pitanju teške forme bolesti. Tome najbolje svedoče rezultati studije koja je objavljena u Velikoj Britaniji pre par dana i kaže da nevakcinisani imaju 32 puta veće šanse da umru nego vakcinisani.

Vera

06.11.2021 19:29

Virus je toliko u cikulaciji da je nemoguće izbeći ga. Sigurno ćemo biti u kontaktu sa njime. Bolje da ga ljudi dočekaju spremni, da imaju spremne imune ćelije koje će ga prepoznati i time zaštititi ne samo sebe već i svoje porodice.

Ruža

06.11.2021 19:32

Vakcinisani mogu da prenose virus, ali u manjoj količini i kraće vremena.

Crni

07.11.2021 10:43

@Ruža - Ružo, pre no sto napises ponovo ovako nesto pogledaj ili poslusaj nekog ko je procitao testove koje niko nije osporio a u apsolutnoj suprotnosti su sa tvojim vidjenjem. Naime vakcinisani su po pravilu neuporedivo veci prenosioci od nevakcinisanih i zavisi od izlozenosti obicno oko 10-15 puta, lekari koji su u dodiru sa virusom imaju 20 puta vecu kolicinu virusa pa do 54 puta mislim ili mozda 45. Kako god bilo ne menja bitno jer nije procenat u pitanju vec umnozak. Sada taj umnozak uzmite pomnozite sa brojem pacijenata koji su po petnaestak minuta u ordinaciji sto je kriticno infektivno vreme i ako je na ispod pola metra katastrofa je na pomolu. Po knjigama ispod 10 minuta i rastojanje vece od pola metra se smatra infektivno bezbednim sem ukoliko se neko ne nakaslje. Cak i da su deset puta manje vrednosti daleko su od dobrih.