ANALENA U ZEMLJI ČUDA: Kinezi brutalno ponizili nemačku ministarku, nije znala šta ju je snašlo (VIDEO)

Autor:

Svet

28.10.2024

20:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj incident mnogi vide kao poruku Pekinga, koja dolazi nakon serije napetosti i diplomatskih razmena.

ANALENA U ZEMLJI ČUDA: Kinezi brutalno ponizili nemačku ministarku, nije znala šta ju je snašlo (VIDEO)

Foto: X/Globe Eye News/Printscreen

Nemačka ministarka spoljnih poslova, Analena Berbok, stigla je u Kinu u trenutku kada su odnosi Berlina i Pekinga zategnuti više nego ikada.

No, već po dolasku u Peking, Berbok je naišla na hladan prijem, preciznije, na potpuni izostanak bilo kakvog službenog dočeka.

Snimak koji kruži društvenim mrežama prikazuje ministarku kako izlazi iz aviona i zbunjeno gleda okolo, očekujući protokolarni doček, ali službenih kineskih predstavnika nije bilo na vidiku.

U trenutku koji je izazvao mnoge komentare, Berbok je nastavila da šeta sama, vidno iznenađena zbog odsustva delegacije koja bi trebalo da je pozdravi.

Ovaj incident mnogi vide kao poruku Pekinga, koja dolazi nakon serije napetosti i diplomatskih razmena.

Berbok je ranije izazvala reakciju kineskih vlasti nakon što je u javnim nastupima Kinu nazvala "rivalom", a predsednika, Si Đinpinga, "diktatorom".

Podsetimo, Vladimir Putin nije spreman da razgovara sa nemačkim kancelarom, Olafom Šolcom, o mirnom rešavanju rata u Ukrajini, izjavila je početkom oktobra nemačka ministarka spoljnih poslova, Analena Berbok.

Šefica nemačkog Ministarstva spoljnih poslova je istakla da je "Ukrajina spremna za pravedan mir".

Istovremeno je kritikovala Putina što je odbio predloge za mirovne pregovore.

- On odbija da prihvati mir i svaki dan šalje novi signal u korist rata i razaranja, a sada nije spreman ni da razgovara sa nemačkim kancelarom preko telefona - naglasila je ona.

Kako navodi Die Zeit, nemački kancelar je razmatrao telefonski razgovor sa Putinom uoči sastanka G20 u Brazilu u novembru.

Predstavnik nemačke Vlade je posle ove publikacije primetio da je Šolc ranije izrazio želju da razgovara sa Putinom u "pogodnoj prilici", ali da još nema planova za takav razgovor.

Šolc je poslednji put razgovarao sa Putinom krajem 2022. godine.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading