TRAGEDIJA NA FESTIVALU! Balon pun putnika gubi kontrolu i UDARA U RADIO-TORANJ (FOTO/VIDEO)

Autor:

Svet

16.10.2024

02:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo nije jedini incident

TRAGEDIJA NA FESTIVALU! Balon pun putnika gubi kontrolu i UDARA U RADIO-TORANJ (FOTO/VIDEO)

Foto: Iks Printscreen/SkyNews, YouTube Printscreen/KOAT

Na tradicionalnom festivalu balona u Albukerkiju u Novom Meksiku, dogodio se nesvakidašnji incident kada je balon koga pokreće topao vazduh udario u radio-toranj, kratko se zapalio i potom pao na tlo, prenosi Fox News.

U balonu bile tri osobe

Prema izjavama predstavnika šerifove kancelarije okruga Bernaliljo, Kevina Karharta, u balonu su se nalazile tri osobe u trenutku nesreće, koja se dogodila u petak ujutru oko 8:45 po lokalnom vremenu.

Ovaj događaj desio se tokom 52. godišnjeg Internacionalnog festivala balona u Albukerkiju, sedmodnevnog spektakla na kojem više od 500 šarenih balona ispuni nebo iznad grada. Nesreća je izazvala pometnju među posmatračima, ali, na sreću, niko nije povređen.

Ozbiljno oštećen toranj

Svedok nesreće, Kurt Fargo, uspeo je da snimi trenutak kada je balon udario u toranj, što je dovelo do njegovog trenutnog urušavanja. Ovaj toranj prenosio je signale za lokalnu radio stanicu KKOB-AM, a fotografije koje je stanica objavila pokazale su ozbiljno oštećenje strukture nakon udara.

Nije prvi put

Iako je ovo bio šokantan prizor, nije prvi put da je pomenuti toranj učestvovao u nesreći sa balonima. Naime, 2004. godine, balon pod nazivom Smokey Bear takođe je udario u KKOB toranj, što je rezultiralo zadržavanjem balona na tornju, ugrožavajući živote pilota i dvojice dečaka koji su se tada nalazili u njemu.

Incident je podstakao istragu od strane Federalne uprave za avijaciju (FAA). Pored ovoga, festival je i dalje bio prepun uzbuđenja, a kulminirao je u nedelju, iako je i tog dana došlo do manje nesreće – balon je udario u dalekovode i nakratko se zapalio pre nego što je bezbedno sleteo na severozapadu Albukerkija. Ni u tom incidentu nije bilo povređenih.

Ovaj festival, poznat po svojoj spektakularnoj predstavi na nebu, nastavlja da privlači hiljade posetilaca iz celog sveta, iako ovakvi incidenti podsećaju na nepredvidivost i rizike koje donosi letenje balonima.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading