UMRLA DOK JE ČEKALA HITNU POMOĆ: Žena (43) doživela infarkt, pa zvala lekare! Trebalo im je DVA SATA da dođu do nje

Autor:

Svet

09.10.2024

09:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tek kada je posle prvog udara počela i da povraća lekari su shvatili da je situacija ozbiljna

UMRLA DOK JE ČEKALA HITNU POMOĆ: Žena (43) doživela infarkt, pa zvala lekare! Trebalo im je DVA SATA da dođu do nje

Foto: shutterstock

Britanka Džuli Hern (43), inače majka dvoje dece iz Norfolka, preminula je od posledica srčanog udara što se ne bi dogodilo da je hitna pomoć reagovala brže.

Džuli je u 15.26 osetila stezanje u grudima a zatim i snažnu blokadu disanja nakon čega je odmah pozvala hitnu pomoć.

Na njeno razočaranje lekari su joj rekli preko telefona da slučaj nije za hitnu pomoć jer veruju da je stezanje u grudima prolaznog karaktera, i savetovali su joj da popije dva leka.

Posle desetak minuta počela je da povraća i da pada u nesvest. Kada se pridigla ponovo je pozvala lekare i tek tada krenuli su na teren.

Trebalo im je jako mnogo da dođu do nje i tek u 17.15 došli su u kuću zatekavši je mrtvu. Prethodno je ostavila vrata otvorena da mogu da uđu.

Prema istraži, žena bi verovatno preživela da je odmah dobila pomoć.

"Raniji odgovor Hitne pomoći na njen poziv bi značajno promenio njene šanse da preživi", rekao je Rajesh Logasundaram koji je obavio obdukciju.

U utorak je otkriveno da je, kada je upućen njen prvobitni poziv, 50 vozila Hitne pomoći u regionu zaglavljeno ispred tri glavne bolnice u Norfolku, piše Metro.

Kris Hjuitson, službenik specijaliste za bezbednost pacijenata u Trust hitne pomoći istočne Engleske, rekao je da je početni poziv gospođe Hern ispravno kategorisan. Ali u to vreme bilo je i 50 nerešenih poziva sa istim nivoom prioriteta. On je dodao da je 19 vozila Hitne pomoći zaglavljeno samo ispred Univerzitetske bolnice u Norfolku i Norviču.

"Medicinski dokazi koje smo do sada čuli su da ako je imala srčani zastoj i da je ili dobila hitno lečenje ili je bila u bolnici, da je s obzirom na njene godine verovatnije nego ne da bi preživela", rekao je mrtvozornik, prenosi Telegraf.rs.

"Kao porodica verujemo da nas je Hitna pomoć izneverila. Vreme koje je bilo potrebno da Hitna pomoć dođe do nje bilo je neprihvatljivo", rekao je brat Geri Hambling na sudu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading