ŠOK IZJAVA DŽOA BAJDENA: Da li Americi preti haos nakon izbora 5. novembra?!

Autor:

Svet

05.10.2024

18:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tramp je tokom leta rekao da bi priznao poraz na izborima ako budu fer i slobodni.

ŠOK IZJAVA DŽOA BAJDENA: Da li Americi preti haos nakon izbora 5. novembra?!

Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik, Džo Bajden, rekao je da sumnja da će predstojeći predsednički izbori u zemlji biti mirni.

Odgovarajući na pitanje novinara o izborima, Bajden je izrazio uverenje da će oni "biti slobodni i pošteni".

- Ne znam da li će biti mirni. Stvari koje Tramp govori i stvari koje je rekao prošli put kada mu se nije dopao ishod izbora bile su veoma opasne - rekao je on.

Bajden je ranije izrazio sumnju u miran prenos vlasti ako Donald Tramp izgubi izbore.

Tramp je tokom leta rekao da bi priznao poraz na izborima ako budu fer i slobodni.

A nedavno su mediji objavili da Tramp sastavlja detaljan set opravdanja za odbacivanje rezultata novembarskih izbora ako izgubi.

Podsetimo, Kamala Haris i Donald Tramp ulaze u završnicu kampanje za najdramatičnije predsedničke izbore u savremenoj američkoj istoriji, 5. novembra.

Oboje upozoravaju da od rezultata izbora zavisi sudbina duboko podeljene zemlje.

Predizborna trka 2024. ima više zapleta od holivudskog blokbastera, od šokantne zamene predsednika Džoa Bajdena potpredsednicom Kamalom Haris do dva neuspela pokušaja atentata na bivšeg republikanskog predsednika. 

Zemlju očekuje napeta završnica s obzirom na to da su Tramp (78) i Haris (59) izjednačeni u ispitivanjima javnih mnjenja, a republikanac zlokobno upozorava na ponavljanje haosa koji se dogodio nakon izbora 2020. ako ponovo izgubi. 

Svet spregnutog daha čeka ko će završiti u Beloj kući, u trenutku kada Bliski istok sve brže klizi prema opštem ratu, a ukrajinska borba za opstanak zavisi o nastavku američke pomoći, što Tramp kritikuje.

- Ovo su izuzetno važni izbori. Tramp i Haris ih prikazuju u apokaliptičnom svetlu - rekao je Piter Lodž, direktor Fakulteta za medije i javne poslove Univerziteta Džordž Vašington, za AFP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading