MUŽ DAVIO BOLESNU ŽENU, PA ODUSTAO OD UBISTVA: Kada je narednog dana preminula, ovakvu kaznu ni u snu nije očekivao

Autor:

Svet

01.10.2024

12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odrasli sin bračnog para progovorio je i u svedočenju je rekao šta se zaista desilo

MUŽ DAVIO BOLESNU ŽENU, PA ODUSTAO OD UBISTVA: Kada je narednog dana preminula, ovakvu kaznu ni u snu nije očekivao

Foto: www.profimedia.rs

Divejn Mekala (46) iz američke države Jute priznao je krivicu za pokušaj ubistva preminule supruge Arende Li.

Divejn je 20. decembra 2021. godine pokušao da davljenjem ubije suprugu kako bi joj olakšao patnje pošto je bila u poslednjem stadijumu raka dojke i gotovo svi organi su joj već otkazali.

Muškarac je imao, kako je rekao na sudu, nameru da je liši dodatnih patnji pošto je i njoj već bilo jasno da joj nema spasa i da je pitanje dana kada će izdahnuti.

Suprug je u poslednjem trenutku odustao od ubistva i to pred decom i prijateljima koji su bili u zajedničkoj prostoriji.

Da li joj je stiscima oko vrata ubrzao smrt ili ne, tek Arena Li Mekala preminula je narednog dana.

Arendi je 2020. dijagnostikovan rak dojke. Do oktobra 2021. rak se proširio na njen vrat, mozak, pluća i jetru, i proglašen je terminalnim, kako je njen sin napisao na stranici GoFundMe.

Tada je prebačena u kućnu hospicijsku negu u svom domu u La Verkinu, malom gradu na jugozapadu Jute.

Republika

Foto: youtube.com/beyond the borders

Divejn i Arenda Li Mekala dok je ona bila zdrava

 

Divejn Mekala, njen sin i drugi članovi porodice bili su pored nje noć pre njene smrti kada je on počeo da je davi "u pokušaju da je ubije kako bi joj olakšao patnje", policajci su napisali u izveštaju do kog je došao portal Law&Crime.

Članovi porodice su ga odvojili od nje dok je ona "gubila dah", navodi se u izjavi. Preminula je sledećeg dana, piše Telegraf.rs.

Policijska stanica u La Verkinu započela je istragu kada je odrasli sin žrtve podneo žalbu optužujući muža svoje majke da joj je stavio ruke oko vrata.

Članovi porodice su potvrdili njegovu priču istražiteljima. U telefonskom razgovoru s policijom, njen muž je priznao da ju je davio.

"Rekao je da je stavio svoje lice pored njenog i stavio jednu ruku oko njenog vrata pored karotidne arterije i pritisnuo dovoljno jako da joj olakša patnju i da je natera da brže umre", napisali su detektivi.

"Divejn je rekao da bi to opet učinio jer je voleo svoju ženu."

Tužioci su ga prvobitno u decembru optužili za pokušaj ubistva, krivično delo prvog stepena za koje je zaprećena kazna do doživotnog zatvora.

On je priznao krivicu za pokušaj ubistva iz nehata i suočava se sa kaznom do 15 godina zatvora kada mu bude izrečena presuda u decembru.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading