NISAM KRIV! Atentator na Donalda Trampa se izjasnio na sudu!

Autor:

Svet

30.09.2024

19:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Agent Tajne službe koji je nadgledao teren uočio je Rauta i zapucao nakon što je primetio da se puška probija kroz ogradu

NISAM KRIV! Atentator na Donalda Trampa se izjasnio na sudu!

Foto: www.profimedia.rs

Muškarac optužen za pokušaj ubistva Donalda Trampa nakon što se pozicionirao s puškom izvan golf terena bivšeg predsednika 15. septembra, danas se izjasnio da nije kriv prema pet tačaka optužnice.

Tokom sudskog saslušanja, Rajan Vesli Raut (58), izjasnio se da nije kriv prema optužnicama koje uključuju pokušaj atentata na važnog predsedničkog kandidata. Već je naređeno da ostane u zatvoru do početka suđenja.

Foto: www.profimedia.rs

Rajan Vesli Raut, atentator na Donalda Trampa ostao je upamćen kao veliki pristalica Ukrajine u njenom ratu sa Rusijom

 

Tužioci su rekli da je Raut nameravao da ubije Trampa dok je igrao golf u golf klubu Tramp Internešenel u Vest Palm Biču. Raut, izvođač krovnih radova koji je krpio kraj s krajem, osudio je predsedničkog kandidata u samizdatu kao i pismu u kojem iznosi pokušaj Trampovog ubistva, prema rečima tužioca.

- Ovo je bio pokušaj ubistva Donalda Trampa, ali izneverio sam vas - napisao je osumnjičeni, prema sudskom tužiteljskom podnesku.

Rautovi advokati su na sudskom ročištu 23. septembra rekli da je Rautovo pismo možda bilo pokušaj privlačenja pažnje i podvukli Rautova nastojanja da podstiče demokratiju u Ukrajini i na Tajvanu.

Foto: Tanjug/AP Photo/Alex Brandon/Terry Renna, Facebook

Donald Tramp i njegov atentator Rajan Vesli Raut

 

Skrivao se u grmlju

Raut se skrivao izvan ograde s pogledom na šestu rupu terena, gde su vlasti pronašle pušku tipa AK-47, vrećicu s grickalicama, digitalni fotoaparat i torbe s metalnim pločama namenjenim zaštiti od pucnjave američke Tajne službe, prema rečima tužioca.

Agent Tajne službe koji je nadgledao teren uočio je Rauta i zapucao nakon što je primetio da se puška probija kroz ogradu. Raut je pobegao ali je kasnije uhapšen na autoputu na Floridi, rekli su tužioci.

Foto: Credit: CHANDAN KHANNA / AFP / Profimedia

Mesto sa kojeg je pokušan atentat na Donalda Trampa

 

Raut je prvobitno optužen za krivična dela vezana uz vatreno oružje. Optužnica podignuta prošle nedelje uključuje i pokušaj atentata kao i napad na policajca i posedovanje vatrenog oružja u svrhu počinjenja krivičnog dela.

Incident na Floridi bio je drugi pokušaj Trampovog ubistva za približno dva meseca, zbog čega su se javila pitanja o zaštiti kandidata uoči izbora 5. novembra.

Napadač je ranio Trampa u desno uvo te je ubio posetioca njegovog skupa u Batleru Pensilvaniji 13. jula pre nego što ga je ubio snajper.

Tramp je atentate pokušao da pretvori u predizborno pitanje, tvrdeći da Ministarstvo pravde koje je prošle godine podiglo dve krivične optužnice protiv Trampa, ne treba smatrati pouzdanim u sprovođenju istrage, preneo je Index.hr.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading