(MAPA) ODAVDE JE NAPADAČ PLANIRAO DA UBIJE TRAMPA: Uzeo kalašnjikov i posmatrao metu, a onda je policija primetila OVAJ SUMNJIVI DETALJ

Autor:

Svet

17.09.2024

10:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kandidat za predsednika SAD drugi put je u dva meseca izbegao najgore, što samo govori da će novembarski predsednički izbori u Americi biti burniji i opasniji po zemlju nego ikada

(MAPA) ODAVDE JE NAPADAČ PLANIRAO DA UBIJE TRAMPA: Uzeo kalašnjikov i posmatrao metu, a onda je policija primetila OVAJ SUMNJIVI DETALJ

Foto: www.profimedia.rs

Građani Sjedinjenih Američkih Država biraće u novembru novog predsednika između kandidata Republikanaca Donalda Trampa i Demokrata, Kamale Haris.

Kako je krenula predizborna trka, može se slobodno reći da će novembar biti opasniji nego ikada.

Jer, kako drugačije objasniti drugi pokušaj atentata na Donalda Trampa za samo dva meseca.

U odnosu na julski napad kada je napadač ubijen a prethodno je hicem pogodio Trampovo uho, sada je izvesni simpatizer Ukrajine i Demokrata (zapravo razočarani Republikanac - prim.nov.) Rajan Vesli Raut vrebao iz prikrajka u Palm Biču na Floridi.

Dok je Tramp igrao golf, nije ni slutio da mu se opet radi o glavi, mada su ga mnogi upozoravali u poslednje vreme da mu sada nije vreme za hobije.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Rekonstrukcija pokušaja atentata na Donalda Trampa

KAKO JE SVE POČELO?

Bilo je oko 13.30 po lokalnom vremenu tog toplog nedeljnog popodneva na Floridi, kad je Tramp igrao partiju golfa na svom terenu u Vest Palm Biču, prekoputa njegovog odmarališta Mar-a-Lago. Tramp je bio između pete i šeste rupe kad je Tajna služba zapucala, piše CNN.

- Hici su se začuli dok su bili na petoj rupi – rekao je voditelj “Foks njuza” Šon Haniti koji je nakon incidenta razgovarao sa Trampom.

Svega jednu rupu ispred Trampa bio je agent Tajne službe u patroli. Policija navodi da agenti obično idu jednu rupu napred da obave bezbednosne provere. Agent je primetio nešto neobično u grmlju kod ograde.

U Samit bulevaru, ispred kapije golf kluba, ima mnogo žbunja kod mesta između pete i šeste rupe, gde je možda moguće probiti put do ograde, navodi CNN.

- Uspeo je da primeti cev puške kako viri iz ograde – rekao je šerif okruga Palm Bič Rik Bredšo.

Osumnjičeni je, kako navode snage bezbednosti, bio nekoliko rupa ispred bivšeg predsednika. Bredšo je rekao da je Tajna služba “odmah krenula na tog pojedinca” a Trampa odvela na bezbedno.

 

 

- Tajna služba je uradila tačno ono što je trebalo da se uradi – rekao je on.

Agenti su, kako piše BBC, otvorili vatru čim su primetili napadača i ispalili četiri-pet metaka.

A KAKO JE TRAMP REAGOVAO?

Vlasti navode da je Raut bacio pušku i drugu opremu koju je nosio i uspeo da pobegne svojim automobilom. Ali, svedok je video čoveka kako beži iz grmlja i fotografisao crni “nisan” u koji je ušao, te kontaktirao policiju. 

Odmah je oglašena poternica za ovim vozilom i nedugo potom je Raut zaustavljen i uhapšen na autoputu u okrugu Martin, oko 60 km, a 45 minuta vožnje od terena za golf. Šerif Vilijam Snajder rekao je da je uhapšeni bio smiren i da nije pokazivao mnogo emocija.

Bivši predsednik nije povređen u incidentu na Floridi. Nedugo nakon što je njegov predizborni tim potvrdio incident, Tramp je u saopštenju naveo da je na bezbednom.

-Bilo je pucnjeva u mojoj blizini, ali pre nego što glasine krenu da izmiču kontroli, želim da prvo ovo čujete: ja sam bezbedan i dobro sam - naveo je on.

Voditelj “Foks Njuza” Šon Haniti, koji je pričao sa Trampom posle atentata, otkrio je šta mu je bivši predsednik rekao.

- Bili su na petoj rupi, trebalo je da lagano ubace lopticu. Čuo je (bivši predsednik) “pop-pop, pop-pop”. Za nekoliko sekundi je Tajna služba skočila na predsednika i zaštitila ga – rekao je on i dodao da je ubrzo vozilo ojačano čelikom odvelo Trampa na bezbedno.

Haniti je otkrio i kako je Tramp inicijalno reagovao.

- Tramp je odmah otišao do prostorija golf kluba da proveri da li su svi dobro - rekao je on.

- Uh, stvarno sam želeo da završim igru na petoj rupi! Imao sam dobar rezultat i imao sam šansu da ubacim lopticu za -1! Bio sam na petoj, bio sam na petoj rupi - rekao je Tramp, kako je preneo Haniti.

PRIJATELJI NISU IZNENAĐENI INCIDENTOM

Novinar i biznismen Kris Radi, izvršni direktor i većinski vlasnik konzervativnog američkog kanala “Njuzmaks” i blizak Trampov prijatelj, rekao je BBC-u da “nije bio iznenađen” najnovijim pokušajem atentata.

- Mislim da je predsednik i dalje u opasnoj situaciji, ima mnogo ljudi koji ga ne vole u ovoj zemlji – rekao je on, dodajući da Tramp zna da je u “veoma opasnom periodu” i da mu je to “došlo na veoma stvaran i mračan način” nakon prvog pokušaja atentata u Pensilvaniji u julu.

Rudi je takođe igrao golf na Trampovom terenu u Vest Palm Biču i kaže da bi bila potrebna “mini vojska” da obezbedi taj prostor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading