VIDEO DEVOJČICU (14) KAKO SEDI SAMA KOD FONTANE, A ONDA JE SILOVAO! Nakon 21 godine tihe patnje, žrtva prijavila napadača!

Autor:

Svet

15.09.2024

00:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prethodnih dana sedam muškaraca osuđeno za zlostavljanje dece u Roterdamu tokom 2000-ih

VIDEO DEVOJČICU (14) KAKO SEDI SAMA KOD FONTANE, A ONDA JE SILOVAO! Nakon 21 godine tihe patnje, žrtva prijavila napadača!

Foto: Shutterstock

Waleed Ali (42) iz mesta Skantorp u Linkolnširu osuđen je na zatvorsku kaznu nakon što je proglašen krivim za silovanje devojčice mlađe od 16 godina. Sud u Šefildu doneo je ovu presudu, a Ali je odmah poslat u zatvor, saopštila je Nacionalna agencija za borbu protiv kriminala (NCA). Ovaj zločin se dogodio pre više od dve decenije u Roteramu, a Ali je takođe bio osuđen za silovanje i nedolično ponašanje prema drugoj devojčici, tada stare 13 godina, u istom prolazu početkom 2003. godine, nakon istrage Južnjojorkširske policije, dodaje NCA.

Operacija Stovvud: Istraga zlostavljanja u Roteramu

Alijeva najnovija osuda rezultat je Operacije Stovvud, koja istražuje istorijske optužbe za zlostavljanje u Roteramu između 1997. i 2013. godine – najveće istraživanje seksualnog zlostavljanja dece u Velikoj Britaniji. Ali je uhapšen i saslušan u septembru 2021. godine nakon što je jedna žena, koja je bila napadnuta kada je imala 14 godina, to prijavila istražiteljima. Prema NCA, Ali je bio u ranim dvadesetim godinama i živeo je u Roteramu kada je primetio žrtvu kako sedi sama pored fontane u centru grada jednog dana između marta 2003. i marta 2004. godine. On i grupa muškaraca prišli su devojčici, a on ju je zamolio da pođe sa njim u obližnji prolaz. Kada je odbila, Ali ju je uhvatio za ruku i pokušao da je natera da ustane. Devojčica je "bila zastrašena" muškarcima i otišla je u mračni prolaz gde ju je Ali silovao "daleko od očiju javnosti", prema rečima NCA.

Poziv na podršku žrtvama zlostavljanja

Nakon svedočenja žrtve, Nacionalna agencija za borbu protiv kriminala je pažljivo identifikovala potvrđujuće dokaze. Nakon 21 godinu patnje u tišini, hrabro svedočenje žrtve i istraživački rad osigurali su da njen napadač odgovara pred zakonom, izjavio je viši istražitelj Stuart Cobb. On je takođe pozvao sve koji su bili žrtve seksualnog zlostavljanja u detinjstvu da potraže podršku i, ako su spremni, prijave slučaj policiji.

Rezultati operacije Stovvud

Prethodnih dana, sedam muškaraca osuđeno je za zlostavljanje dece u Roteramu tokom 2000-ih kao deo Operacije Stovvud. Zlostavljanje je počelo kada je jedna od devojčica imala samo 11 godina, a sud u Šefildu čuo je da su optuženi redovno pokupljali žrtve automobilima i davali im cigarete, alkohol, kanabis i novac, navodi Britansko tužilaštvo. Nakon toga bi devojčice bile napadane, primoravane da izvršavaju seksualne radnje ili silovane.

Operacija Stovvud je pokrenuta nakon izveštaja Džej koji je otkrio da je najmanje 1400 devojčica zlostavljano od strane grupa muškaraca, uglavnom pakistanskog porekla, u Roteramu između 1997. i 2013. godine. Do sada je više desetina ljudi osuđeno kao rezultat ove operacije. Nacionalna agencija za borbu protiv kriminala je saopštila da će se nove optužbe baviti Južnojorkširskom policijom, a ne Operacijom Stovvud, navodeći da je identifikovano više od 1100 dece umešane u zlostavljanje između 1997. i 2013. godine – gotovo sve devojčice. Agencija je istakla da ostaje posvećena završetku trenutnih istraga, koje se očekuje da će trajati do 2027. godine. Ranije procene su navele da je trošak Operacije Stovvud oko 90 miliona funti. Nacionalna agencija za borbu protiv kriminala pozvala je sve koji su seksualno zlostavljani kao deca da prijave policiji pozivom na broj 101 ili posetom policijskoj stanici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading