"ONI NAM ZATVARAJU ULAZ, ALI UĆI ĆEMO KROZ PROZOR": Najpoznatija ruska novinarka ima ODGOVOR NA SANKCIJE ZAPADA

Autor:

Svet

09.09.2024

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Simonjan je za RT rekla da je Zapad napadao tu televiziju od 2014. godine i snažnije od početka 2022. godine

"ONI NAM ZATVARAJU ULAZ, ALI UĆI ĆEMO KROZ PROZOR": Najpoznatija ruska novinarka ima ODGOVOR NA SANKCIJE ZAPADA

Foto: Profimedia

Ruska državna televizija RT, koju su SAD optužile da pokušava da utiče na njihove predsedničke izbore, nastaviće da radi na Zapadu zaobilazeći bilo kakva ograničenja ili sankcije, izjavila je danas glavna urednica Margarita Simonjan.

SAD su u sredu podnele tužbe za pranje novca protiv dvoje zaposlenih u RT zbog, kako su zvaničnici naveli, šeme da se angažuje američka kompanija da proizvodi onlajn sadržaj kojim bi se moglo uticati na izbore u Americi, preneo je Rojters.

Sjedinjene Američke Države su, takođe, najavile akcije usmerene na RT, uključujući i glavnu urednicu, nazvavši je "centralnom figurom u nastojanjima ruske vlade da izvrši zloćudni uticaj". Simonjan je za RT rekla da je Zapad napadao tu televiziju od 2014. godine i snažnije od početka 2022. godine, kada je Rusija napala Ukrajinu i pokušao da spreči RT da radi kao "normalna novinska organizacija".

- Ostali smo u tim zemljama, radili smo tamo i radićemo tamo - samo ne kontinuirano - rekao je Simonjan.

Prema njenim rečima, RT će nastaviti da radi koliko god bude mogao i za sada to funkcioniše.

- Oni nam zatvaraju ulaz, a mi ćemo proći kroz prozor, ako zatvore prozor proći ćemo kroz ventilacione otvore i videćemo kakvih rupa ima u organizmu Sjedinjenih Američkih Država - istakla je Simonjan.

Visoki američki obaveštajni zvaničnik rekao je da RT koristi američke i druge ličnosti da pokuša da natera američke glasače da podrže predsedničkog kandidata republikanaca i bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, a ne njegovu demokratsku rivalku, potpredsednicu SAD Kamalu Haris.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading