AMERIČKI VOJNICI NAPADNUTI U TURSKOJ! Nacionalisti ih LINČOVALI na ulici, jednom navukli vreću na glavu! (VIDEO)

Autor:

Svet

02.09.2024

23:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupa kojoj pripadaju napadači podelila je na X-u snimak napada

AMERIČKI VOJNICI NAPADNUTI U TURSKOJ! Nacionalisti ih LINČOVALI na ulici, jednom navukli vreću na glavu! (VIDEO)

Foto: X/Printscreen/@mehmetsar_

Dvojica pripadnika američke vojske "fizički su napadnuta" u lučkom gradu Izmiru u zapadnoj Turskoj od strane članova antiameričke grupe, saopštile su vlasti.

Američki vojnici su u trenutku napada bili odeveni u civilnu odeću, a u pomoć su im priskočila petorica njihovih kolega iz vojske.

Zbog napada je uhapšeno 15 osumnjičenih. Utvrđeno je kako su osumnjičeni članovi Unije turske omladine, omladinskog ogranka nacionalističke opozicione stranke Vatan. Vlasti sprovode istragu, potvrdili su zvaničnici. 

 

 

Vojnici su na sigurnom 

- Možemo da potvrdimo izveštaje da su pripadnici američke vojske s broda USS Wasp danas bili žrtve napada u İzmiru i sada su na sigurnom. Zahvaljujemo turskim vlastima na njihovoj brzoj reakciji - saopštila je putem X-a američka ambasada u Turskoj. 

USS Wasp je stigao u Izmir juče nakon završetka zajedničkih vežbi s turskim brodovima u Sredozemnom moru.

Grupa kojoj pripadaju napadači podelila je na X-u snimak napada.

Na snimku se vidi kako napadači drže američkog vojnika i stavljaju mu preko glave nešto što izgleda kao bela vreća.

Napadači istovremeno viču: "Jenkiji, idite kući."

- Niko neće moći da odgovori na pozive američkih vojnika upomoć. Vaše su ruke umrljane krvlju naših hrabrih vojnika i hiljada Palestinaca - poručila je grupa. 

Članstvo Turske u BRIKS-u

Turska je formalno zatražila članstvo u grupi BRIKS, kako bi ojačala svoj globalni uticaj i izgradila nove veze mimo tradicionalnih zapadnih saveznika, preneo je Blumberg, pozivajući se na neimenovane izvore.

Stav administracije predsednika Redžepa Tajipa Erdogana je da se geopolitičko težište odaljuje od razvijenih ekonomija, kažu izvori. 

- Turska može da postane jaka, prosperitetna, prestižna i efikasna zemlja ako istovremeno unapredi svoje odnose sa Istokom i Zapadom. Bilo koji drugi metod neće koristiti Turskoj, ali će joj štetiti - rekao je Erdogan tokom vikenda.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading