"IMAO SAM APSOLUTNO PRAVO DA TO URADIM!" Tramp šokirao javnost novom izjavom!

Autor:

Svet

02.09.2024

17:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova izjava bivšeg američkog predsednika i aktuelnog republikanskog kandidata na izborima za predsednika u SAD

"IMAO SAM APSOLUTNO PRAVO DA TO URADIM!" Tramp šokirao javnost novom izjavom!

Foto: Tanjug/AP Photo/Julia Nikhinson

Bivši predsednik SAD i republikanski kandidat na predsedničkim izborima Donald Tramp, koji se suočava sa saveznim i državnim optužbama zbog navodnog pokušaja da poništi ishod izbora 2020. godine, kada je izgubio od Džozefa Bajdena, smatra da je imao "apsolutno pravo" da se meša u izbore.

- Ko je ikada čuo da možeš da budeš optužen za mešanje u predsedničke izbore, kada imaš svako pravo da to uradiš? - rekao je Tramp za Foks njuz.

Foto: Tanjug/AP

Donald Tramp

Tramp, koji je ponovo republikanski kandidat na predsedničkim izborima, nije rekao da li bi bezuslovno prihvatio rezultate izbora 5. novembra ako njegova demokratska rivalka Kamala Haris, pobedi.

Savezna optužnica optužuje Trampa za prevaru SAD tako što je sprečio Kongres da potvrdi Bajdenovu pobedu i oduzeo glasačima pravo na fer izbore.

Prošlog meseca je suočen sa izmenjenom saveznom optužnicom, koja ga tereti za nezakoniti pokušaj da poništi svoj gubitak na izborima 2020. godine, navodi Rojters.

Republika

Foto: X/CNN France PR/Printscreen

Kamala Haris

Tramp se suočava sa optužbama za "reketiranje" u okrugu Fulton, u američkoj saveznoj državi Džordžija, što uključuje optužbu da je pokušao da koristi svoje političke veze i pritisak da iznudi određene rezultate od zvaničnika, što nosi kaznu do 20 godina zatvora.

Taj slučaj potiče iz telefonskog poziva od 2. januara 2021. godine, u kojem je Tramp pozvao najvišeg izbornog zvaničnika Džordžije, Breda Refenspergera, da pronađe dovoljno glasova da preokrene njegovu tesno izgubljenu pobedu u toj državi.

Refensperger je odbio da to uradi, preneo je Tanjug.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading