RUSIJA ŽESTOKO POKLOPILA TRAMPA: "To se ne može napraviti u jednom danu"

Autor:

Svet

01.09.2024

17:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparol Kremlja rekao je da Moskva nikoga ne favorizuje na predstojećim predsedničkim izborima u SAD.

RUSIJA ŽESTOKO POKLOPILA TRAMPA: "To se ne može napraviti u jednom danu"

Foto: Tanjug/AP/Gerald Herbert

Rusija ne očekuje uspešno posredovanje u brzom okončanju rata u Ukrajini, ako Donald Tramp postane predsednik, poručio je Kremlj.

- Mislim da nema čarobnog štapića. To se ne može napraviti u jednom danu - rekao je portparol Kremlja, Dmitrij Peskov, u intervjuu za program "Moskva. Kremlj. Putin" koji će biti prikazan na ruskoj televiziji u nedelju.

Peskov se pozvao na ranije navode bivšeg američkog predsednika i kandidata republikanaca na predstojećim predsedničkim izborima koji je rekao da bi okončao rat Rusije i Ukrajine u jednom danu.

Peskov je rekao da je tako nešto moguće ako budući američki predsednik objavi u inauguracionom govoru da su SAD za mir, zbog čega okončava podršku Ukrajini.

- Tada bi se možda idućeg jutra promenilo razmišljanje, pogotovo u Kijevu - dodao je Peskov.

Foto: Tanjug/AP

Dmitrij Peskov

Peskov je naglasio kako je to samo hipotetički scenario, uzimajući u obzir obim američke pomoći Ukrajini.

- SAD je uveliko deo sukoba zbog vojne pomoći Ukrajini, a odnosi Moskve i Vašingtona zbog toga su najgori u poslednjim decenijama - kazao je Peskov.

Portparol Kremlja rekao je da Moskva nikoga ne favorizuje na predstojećim predsedničkim izborima u SAD.

Podsetimo, energetska dominacija SAD, stroge sankcije Rusiji i diplomatski pritisak na Ukrajinu biće strategija Donalda Trampa za uspostavljanje mira u Ukrajini, otkrio je republikanac, Majk Volc, član Predstavničkog doma američkog Kongresa.

Osvrćući se na Trampovu strategiju, Volc je za Newsmax istakao da bi bivši predsednik SAD zauzeo značajno drugačiji pristup ukrajinskom sukobu od aktuelnog predsednika Džoa Bajdena.

- Šta bi predsednik Tramp uradio da okonča rat u Ukrajini? Pa, reći ću vam šta bi uradio: oslobodio bi američku naftu i gas na globalnom tržištu. Spustio bi cenu nafte - rekao je Volc i objasnio da bi se Tramp, snižavanjem globalnih cena nafte, usredsredio na podrivanje finansijske stabilnosti Rusije, što je strategija osmišljena da oslabi jednu od glavnih ruskih ekonomskih linija spasavanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading