BBC DECENIJAMA ANGAŽOVAO VOZAČE OSUĐENE ZA PEDOFILIJU: Jedna od žrtava se ubila!

Autor:

Svet

24.08.2024

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od vozača zlostavljao dvoje dece u studijima BBC-ja

BBC DECENIJAMA ANGAŽOVAO VOZAČE OSUĐENE ZA PEDOFILIJU: Jedna od žrtava se ubila!

Foto: Shutterstock

Britanski javni servis BBC je koristio usluge prevoza dvojice vozača osuđenih za pedofiliju od kasnih 1970-ih do 2006. godine, objavio je danas londonski Telegraf pozivajući se na svedočenja žrtava i dostupna dokumenta.

Kako se navodi, BBC je angažovao kompaniju Nivela Sinklera kojoj je platio nekoliko miliona funti za usluge prevoza uprkos tome što je bio osuđeni pedofil, a presude su uključivale silovanje deteta pod pretnjom oružjem.

Jedan od vozača koje je Sinkler zaposlio bio je Dejvid Smit, koji je zlostavljao najmanje dvoje dece u studijima BBC-ja, a osuđivan je za pedofiliju najmanje pet puta do 1980-ih, kada je počeo da radi za britanskog emitera.

Jedna od njegovih žrtava, Aleks Kuk, prvi put je sa ovim tvrdnjama izašao u javnost i ispričao za Telegraf da je Smit osuđen 2001. godine jer ga je zlostavljao dok je bio dete.
Kuk je rekao da je jedna od optužbi za koje se Smit izjasnio krivim za zlostavljanje koje se dogodilo u BBC-jevom televizijskom centru u zapadnom Londonu.

Drugi muškarac koga je Smit zlostavljao kada je bio dete se ubio 2015, a prethodno je porodici priznao da se to događalo u studijima BBC-ja.

Smit je osuđen za zlostavljanje ovog muškarca kada je bio dete u okviru suđenja 2001. godine.

On je pronađen mrtav 2013. godine uoči još jednog suđenja za seksualno zlostavljanje, a imao je 22 presude za zlostavljanje dece. 

Tada je objavljeno da je u sudskim dokumentima navedeno da Smit ''radi pod ugovorom kao vozač za BBC''.

Sinkler je počeo da radi za BBC 1977. godine, a već je bio osuđen za zlostavljanje dece 1961, 1967. i 1971. godine.

Prema sudskim dokumentima, 15 krivičnih dela odnosilo se na seksualno zlostavljanje dece, uključujući jedno dete koje je silovao uz pretnju oružjem.

Sinkler je služio zatvorsku kaznu zbog ovih zločina i umro je 2017. godine, piše Telegraf.
''BBC danas ima neverovatno snažne politike i procese zaštite, koji su jačali iz deceniju u deceniju. Ako ljudi imaju bilo kakve pritužbe ili nedoumice, želimo da ih čujemo i prema njima će se postupati s najvećom pažnjom i ozbiljnošću'', rekao je potparol BBC-ja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading