MASKA "RASKRSNICA" KOŠTALA 600.000 EVRA: Čovek otpušten jer nije kliknuo na link u mejlu

Autor:

Svet

16.08.2024

00:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova presuda je samo jedna od mnogih pravnih bitaka koje bivši zaposleni vode protiv kompanija u vlasništvu Ilona Maska

MASKA "RASKRSNICA" KOŠTALA 600.000 EVRA: Čovek otpušten jer nije kliknuo na link u mejlu

Foto: www.profimedia.rs

Novi vlasnik nekadašnjeg Tvitera iznerviraće ovim potezom ceo svet

Sud u Irskoj doneo je presudu prema kojoj kompanija X mora da isplati 600.000 dolara bivšem zaposlenom koji nije pristao na ultimatum Ilona Maska iz 2022. godine. Bivši izvršni direktor, Geri Runi, dobio je ovu presudu nakon što je otpušten jer nije kliknuo na link u mejlu kojim se od zaposlenih tražilo da pristanu na rad u "ekstremno zahtevnom" režimu ili rizikuju gubitak posla.

Ilon Mask je u novembru 2022. godine, mesec dana nakon što je preuzeo kompaniju, poslao mejl svim zaposlenima u tadašnjem Twitteru sa naslovom "Raskrsnica", u kojem je zahtevao od zaposlenih da prihvate rad pod novim, rigoroznijim uslovima, uključujući duge radne sate pod visokim intenzitetom. Zaposleni su imali rok od 24 sata da se odluče, a oni koji nisu kliknuli na link, automatski su bili otpušteni uz tri meseca otpremnine.

Međutim, Irska Komisija za radne odnose (WRC) zaključila je da Maskov zahtev nije bio pravedan, ocenivši da odbijanje klika na link ne može predstavljati čin ostavke. Prema rečima sudije Majkla Meknija, kompanija nije imala osnovu za otkaz Runiu, što je rezultiralo odlukom o novčanoj naknadi.

Ova presuda je samo jedna od mnogih pravnih bitaka koje bivši zaposleni vode protiv kompanija u vlasništvu Ilona Maska. Brojni otpušteni radnici i dalje podnose tužbe zbog sličnih okolnosti, a jedna od novijih uključuje tužbu protiv SpaceX-a zbog polne diskriminacije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading