VALC PRIHVATIO DEBATU SA VENSOM: Čeka se odgovor Trampovog kandidata za potpredsednika

Autor:

Svet

15.08.2024

00:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vens je istakao ranije danas da će većina birača na izborima gledati ko je predsednički kandidat, a ne kandidat za potpredsednika

VALC PRIHVATIO DEBATU SA VENSOM: Čeka se odgovor Trampovog kandidata za potpredsednika

Foto: Tanjug/AP Photo/Jae C. Hong

Demokratski kandidat za potpredsednika SAD Tim Valc prihvatio je danas ponudu TV mreže CBS Njuz da se 1. oktobra suoči u debati sa svojim republikanskim rivalom Džej Di Vensom.

Kako prenosi Rojters, 1. oktobar je jedan od četiri datuma za debatu potpredsedničkih kandidata republikanaca i demokrata koje je predložio CBS Njuz.

Ipak, kako navodi britanska agencija republikanski kandidat za potpredsednika SAD Vens još uvek se nije izjasnio da li će prihvatiti predloženi termin, 1. oktobar.

Vens je istakao ranije danas da će većina birača na izborima gledati ko je predsednički kandidat, a ne kandidat za potpredsednika.

Republika

Foto: Tanjug/AP Photo/Stefan Jeremiah

Džej Di Vens

 ''Mislim da će većina ljudi glasati za Donalda Trampa ili Kamalu Haris. To je samo direktna politička realnost. Tramp je obezbedio povećanje plata i bezbednu državnu granicu, a Kamala Haris je obezbedila otvorenu granicu i pad plata u odnosu na inflaciju i namirnice i stanovanje i tako dalje", rekao je Vens u intervjuu za televiziju CBS.

Debata Trampa i Kamale Haris 10. septembra

Kampanje republikanskog i demokratskog kandidata za predstojeće predsedničke izbore u Americi, tačnije kampanje bivšeg predsednika Donalda Trampa i aktuelne potpredsednice Kamale Haris, potvrdile su da će dvojac učestvovati u debati 10. septembra.

Ova informacija je potvrđena za "Ej-Bi-Si Njuz", a prenose "AP".

Kamala Haris se oglasila na X platformi i potvrdila da pristaje na debatu sa Trampom.

- Čujem da se Donald Tramp konačno obavezao da raspravlja sa mnom 10. septembra. Radujem se tome - napisala je Haris.

Tokom obraćanja novinarima u Mar-a-Lagu, Tramp je izjavio da je spreman da se čak triput sretne sa Haris na debati, i posebno istakao dogovorenu debatu 10. septembra — koja je bila dogovorena kada je Bajden još uvek bio u trci za predsednika Amerike.

Tramp je izjavio da je spreman na tri debate — jednu na "Foks njuzu" 4. septembra, drugu na "En-Bi-Si Njuzu" 10. septembra, a treću na "Ej-Bi-Si Njuzu" 25., ali je neophodno da ovo potvrdi i kampanja Kamale Haris.

On je dodao da će televizija "Si-Bi-Es" održati debate potpredsedničkih kandidata, republikanca Džej Di Vensa i demokrate Tima Volza.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading