RAZBIJENA OPASNA BANDA IZ BOSNE: Muškarci prisiljavali žene na ZLOČINE, a cilj su im bile OLIMPIJSKE IGRE

Autor:

Svet

09.08.2024

00:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uhapšeno 17 osoba

RAZBIJENA OPASNA BANDA IZ BOSNE: Muškarci prisiljavali žene na ZLOČINE, a cilj su im bile OLIMPIJSKE IGRE

Foto: Shutterstock

Nacionalna policija u Španiji, u saradnji sa Europolom i Specijalnim tužilaštvom za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, sprovela je uspešnu akciju hapšenja 17 osoba osumnjičenih za džeparenje. Među osumnjičenima se nalaze i državljani Bosne i Hercegovine, a njihova kriminalna aktivnost bila je usmerena na turiste u Andaluziji, sa planovima da prošire delovanje tokom Olimpijskih igara u Parizu.

Organizacija, koja je imala sedište u Madridu i Valensiji, pokazala je visok stepen organizovanosti i strukturiranosti. Članovi su koristili lažna dokumenta i različite identitete kako bi otežali identifikaciju, a istražitelji su otkrili da su pripadnici organizacije bili deo istog porodičnog klana. Čak su planirali i putovanje u Pariz kako bi iskoristili Olimpijske igre.

Uloga žena i muškaraca u organizaciji

Žene iz organizacije uglavnom su vršile pljačke turista, dok su muškarci kontrolisali i usmeravali njihove aktivnosti, često ih prisiljavajući pretnjama i nasiljem. Takođe, muškarci su bili odgovorni za primanje prihoda od pljački i obavljanje ekonomskih transakcija, prenoseći sredstva iz Španije u druge zemlje.

Istraga ove kriminalne organizacije bila je izuzetno složena, a u nju su bili uključeni i stručnjaci iz Europola. Nakon hapšenja, zaplenjen je materijal koji dokazuje kriminalne aktivnosti, kao i veća količina gotovine u različitim valutama, visokokvalitetna vozila i blokirani bankovni računi.

Akcija hapšenja okončana je privođenjem 17 osumnjičenih koji se terete za članstvo u kriminalnoj organizaciji, imovinske delikte poput krađe i prevare, pranje novca, falsifikovanje isprava, uzurpaciju nekretnina i trgovinu ljudima. Ova uspešna akcija doprineće suzbijanju organizovanog kriminala i zaštitom turista od džeparenja u Španiji.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading