"BIO JE TO UPEČATLJIV KONTRAST" Evo šta je presudilo da Kamala Haris izabere Tima Volca, iako je Džoš Šapiro bio favorit

Autor:

Svet

07.08.2024

10:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upitan kako vidi svoju ulogu potpredsednika, Volc je rekao da će obavljati posao kako god Haris to želi.

"BIO JE TO UPEČATLJIV KONTRAST" Evo šta je presudilo da Kamala Haris izabere Tima Volca, iako je Džoš Šapiro bio favorit

Foto: Tanjug/AP Photo/Matt Rourke

Tim Volc je bio usred intervjua sa timom potpredsednice, Kamale Haris, kada im je rekao da treba da znaju nešto važno.

Volc ne koristi teleprompter, on ga, u stvari, čak i nema. Kako je sam rekao, ukoliko bude izabran, tim Kamale Haris bi morao da mu nabavi teleprompter i nauči ga kako da ga koristi.

Guverner Minesote je bio otvoren u vezi sa svojim ranjivostima, napominjući da nije iz sving države (nepredvidljive države u kojima mogu da pobede oba kandidata) ili poznatog imena. Takođe je rekao da je loš u debatama, ali je jasno stavio do znanja da će biti timski igrač.

Upitan kako vidi svoju ulogu potpredsednika, Volc je rekao da će obavljati posao kako god Haris to želi. 

Na pitanje da li ima ambicije da se i sam kandiduje za predsednika jednog dana, Volc je rekao da nema, što se ispostavilo kao važno, jer tim Kamale Haris želi da umanji potencijal za bilo kakvu unutrašnju dramu u budućoj administraciji.

- Imao je vrlo jasno razumevanje da treba da bude partner, ali da podrži predsednika, izađe i poveže se sa Amerikom - rekao je Sedrik Ričmond, bivši kongresmen Luizijane i Bajdenov savetnik Bele kuće koji je duboko uključeni u proces selekcije. "To nije najlakša pozicija, ali je veoma važna."

Pored Volca, na intervjuu su bili i guverner PensilvanijeDžoš Šapiro, i senator iz Arizone, Mark Keli.

Osim lične hemije koju su Kamala Haris i njen tim osećali prema Volcu, ljudi upoznati sa procesom intervjua rekli su da je Volc takođe neko za koga Haris smatra da može privući one glasače koje su demokrate izgubile od Donalda Trampa, glasače sa kojima Haris možda neće moći da se poveže sama.

- On lovi, peca, vi želite da popijete pivo sa njim. Igraće u Mičigenu, Viskonsinu, Zapadnoj Pensilvaniji, Džordžiji, Severnoj Karolini - rekao je izvor upoznat sa Volcovim intervjuom. 

Dugogodišnji demokratski operativac, koji poznaje Volca godinama, se složio, rekavši: "On priča i izgleda kao mnogi glasači koje smo izgubili od Trampa."

S druge strane, Džoš Šapiro, nije tako dobro prošao tokom intervjua, rekli su za CNN izvori upoznati sa procesom. Dok je Volc delovao kao kooperativan, Šapiro se nekima učinio preambicioznim, sa mnogo pitanja o tome kakva bi bila uloga potpredsednika.

I dok je Šapiro prošao veoma dobro na svom ličnom sastanku sa Haris u nedelju, više izvora je reklo da se Volc smatrao izborom sa kojim će biti manje drame i intriga u Beloj kući, kako u toku kampanje, tako i nakon eventualne pobede u novembru.

- Bio je to upečatljiv kontrast između njih dvojice - rekao je izvor upoznat sa sastankom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading