NJEGOV NESTANAK NAJVEĆA JE MISTERIJA GODINAMA! Kamere su snimile da je ušao u bar, ali iz njega NIKADA NIJE IZAŠAO!

Autor:

Svet

28.07.2024

11:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nestanak je nerazjašnjen!

NJEGOV NESTANAK NAJVEĆA JE MISTERIJA GODINAMA! Kamere su snimile da je ušao u bar, ali iz njega NIKADA NIJE IZAŠAO!

Foto: Ohio Attorney General's Bureau of Criminal Investigation

Brajan Šefer, tada 27-godišnji student medicine, nestao je pre 18 godina, što je postalo jedna od najpoznatijih misterija u zemlji.

Kamere su ga snimile kako ulazi u bar, ali nikada nije zabeleženo da je izašao. Uprkos velikom medijskom interesovanju, njegov nestanak ostaje nerazjašnjen.

Advokatica za nestale osobe Lori Dejvis od trenutka nestanka mladića radila je sa njegovom porodicom.

- Bio je na putu da postane doktor. Rekli su da je bio veoma zabavan i harizmatičan, ali malo i tvrdoglav u to vreme - rekla je Dejvis.

Brajan je u petak, 31. marta 2006. godine, na početku prolećnog raspusta za studente, pozvao brata da mu se pridruži na večeri. Kako je njegov brat već imao planove sa svojom verenicom, Brajan je na kraju otišao na večeru sa ocem Rendijem. Samo nekoliko nedelja ranije, 6. marta, njegova majka je umrla.

- Lepo su se proveli. Postojale su neke spekulacije da je možda došlo do svađe tokom iste večere i da je to bilo oko polise životnog osiguranja za Brajanovu majku, Rene. Rendi mi to nikada nije rekao, tako da ne mogu da kažem da li je to tačno ili netačno - rekla je Dejvis.

Otac i sin napustili su restoran u dobrim odnosima, rekao je Rendi Dejvis. Kasnije te noći, oko 21 sat, Brajan je otišao u bar sa svojim prijateljem Vilijamom Klintom Florensom.

Njih dvojica su snimali celu noć, navodi NBC News. Brajanova devojka, Aleksis Vagoner, neočekivano je bila van grada tog vikenda zbog zdravstvenih problema sa porodičnim ljubimcem.

-Na kraju je nazvao devojku. Verujem da je bilo oko 22 do 22.30 te noći, ostavio je govornu poštu, sve je bilo u redu, zvučao je dobro- rekla je advokatica.

Prijateljica Meredit Rid je na kraju završila sa njima te večeri. Oko 1.15 posle ponoći, tri je završio u baru, gde su već bili ranije te noći, prema NBC News.

Jedna od brojnih kamera snimila je Brajana kako ulazi unutra.

Vremenom je postalo poznato da je bilo i drugih studenata medicine u tom baru te noći. ObičnoBrajan je poslednji put snimljen kako izlazi napolje u 1.55 i govori sa dve žene, a onda se čini da ponovo ulazi u bar. Policija je ispitala te dve žene, dok Brajanov otac veruje da one nemaju nikakve veze sa njegovim nestankom.

U 2 sata, kada se bar zatvara, Florens i Rid su bili spremni da krenu i počeli su da traže Brajana, ali nisu mogli da ga pronađu. Pozvali su ga i ostavili mu poruku, a onda otišli. Kamera in je snimila kako izlaze iz bara. Međutim, Brajan nije snimljen na kameri da izlazi iz bara ni na jednom ulazu ni izlazu. Oba izlaza iz bara pokrivena su kamerama, kao i pokretne stepenice koje su vodile do ulice.

Dejvis je o slučaju pričala sa detektivom, koji je više puta proučio video. Detektiv je rekao da ga video proganja, i da je 100 posto siguran da je svaka osoba koja je ušla u bar viđena na snimku kako izlazi iz njega, osim Brajana. 

Kada je bio u baru, Brajan se razdvojio od Florens i Rid. Malo posle jedan sat posle ponoći, Brajan je rekao da ide na sprat da vidi bend koji je svirao te noći i udaljio se. Dok su Brajanovi prijatelji mislili da je otišao da razgovara sa bendom, Dejvis ne veruje da je Brajan poznavao bend, uprkos daljoj vezi sa jednim od članova.

Jedini izlaz bez sigurnosne kamere bio bi kroz servisni izlaz koji je vodio do gradilišta sa vratima na ulici. Policajac je 2006. godine rekao NBC News da je to područje bilo gradilište i da bi bilo veoma teško izaći tu, i da ste trezni. Najmanje jedna od kamera nije bila stacionarna i rotirana, rekla je Dejvis, tako da postoje mali vremenski okviri u kojima je moguće da je Brajan otišao a da ga nisu uhvatili.

Sledećeg dana Brajan nije odgovorio na brojne pozive oca i devojke. Prava briga desila se u ponedeljak, kada su Brajan i njegova devojka trebali da odu za Floridu na raspust, ali ona nije mogla da ga nađe.

Brajanov nestanak postao je glavna vest medijima tokom 2000-tih i o njemu se i danas priča.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading