"MISLIM DA MU NEDOSTAJEM" Severna Koreja OPASNO iskritikovala Trampa

Autor:

Svet

27.07.2024

16:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Severnokorejska državna agencija navodi da je Trampov predsednički mandat imao značajan uticaj na odnose SAD i Severne Koreje

"MISLIM DA MU NEDOSTAJEM" Severna Koreja OPASNO iskritikovala Trampa

Foto: Tanjug/AP

Severna Koreja je kritikovala bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa zbog toga što se, kako kaže, razmeće svojim navodno prijateljskim odnosima sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom.

- Bez obzira na to koja administracija preuzme dužnost u SAD, politička klima, uskomešana sukobima dveju stranaka, se ne menja i shodno tome, nije nas briga za to - navela je KCNA u tekstu nakon što je Tramp najavio da će se odnosi Vašingtona i Pjongjanga poboljšati ako bude izabran u novembru.

Foto: Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Donald Tramp

Severnokorejska državna agencija navodi da je Trampov predsednički mandat imao značajan uticaj na odnose SAD i Severne Koreje i istakla da lične veze i diplomatiju treba posmatrati odvojeno.

KCNA je navela da Pjongjang nema interesa da razgovara sa mogućom drugom Trampovom administracijom ako je sve što nudi "dijalog sa zlokobnim pokušajima i dijalog kao produžetak konfrontacije".

Foto: Printscreen CNN

Kim Džong Un

Govoreći na Nacionalnoj konvenciji republikanaca u Milvokiju prošle nedelje, Tramp se razmetao svojim navodno jakim ličnim vezama sa Kimom i sugerisao da ga severnokorejski lider verovatno želi nazad u Beloj kući.

- Mislim da mu nedostajem - rekao je bivši predsednik SAD.

Priznajući Trampov pokušaj da poboljša odnose tokom svog mandata predsednika SAD, severnokorejska novinska agencija je navela da to nije donelo značajnu pozitivnu promenu, prenosi Tanjug.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading