RUSKE RAKETE IZREŠETALE AMERIČKU BAZU! Polovina pogodila direktno u metu!

Autor:

Svet

26.07.2024

07:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čeka se izveštaj o broju žrtava i materijalnoj šteti.

RUSKE RAKETE IZREŠETALE AMERIČKU BAZU! Polovina pogodila direktno u metu!

Foto: X/CyberUnknown/Printscreen

Četiri rakete Kaćuša lansirane su na iračku vazdušnu bazu Ain al-Asad u kojoj su smeštene koalicione snage predvođene SAD, izjavila su dva bezbednosna izvora.

Dve rakete su pogodile unutrašnjost baze, a dve perimetar, rekli su izvori, dodajući da se za sada ne zna da li ima žrtava ni da li je pričinjena materijalna šteta, preneo je Rojters.

Snage predvođene SAD izvršile su invaziju na Irak i svrgnule bivšeg lidera Sadama Huseina 2003. godine.

Povukle su se 2011, ali su se potom vratile 2014. godine kako bi se borile protiv terorističke grupe Islamska država kao deo međunarodne koalicije. SAD trenutno imaju oko 2.500 vojnika u Iraku.

Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin održao je sinoć sastanak sa sirijskim liderom Bašarom el Asadom u Kremlju, prenosi agencija RIA Novosti.

Ruski predsednik predložio je sirijskom kolegi da razgovaraju o situaciji u regionu, koja ima tendenciju pogoršanja, istakavši da se to odnosi i na Siriju, saopšteno je iz Kremlja.

Prema rečima Asada, Ruska Federacija i Sirija prošle su kroz teška iskušenja tokom proteklih decenija.

"Današnja poseta se poklapa sa godišnjicom uspostavljanja diplomatskih odnosa između naših zemalja (80 godina), naše zemlje su prošle kroz veoma teška iskušenja. Naravno, ove decenije su bile svedoci složenih procesa transformacije u našim zemljama", rekao je Asad na sastanku sa Putinom u Kremlju. Asad je poslednji put boravio u Moskvi pre godinu dana – u martu 2023. godine.

Medijska pažnja usmerena je na mogući sastanak Asada i turskog lidera Redžepa Erdogana, koji bi, kako je saopšteno, mogao da se održi u Moskvi u avgustu.

Kremlj je saopštio da je Rusija, kao i druge zemlje, zainteresovana za unapređenje odnosa Turske i Sirije, navodi ruska agencija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading